Pezsgő mousse

Csilingelnek a poharak, pezseg a pezsgő. Édesítsük meg az újévet ezzel a habos pezsgő mousse-szal és kívánjunk boldog új esztendőt a vendégeinknek.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 424 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. Verjünk kemény habot a fehérjéből és 4 deka cukorból.
  2. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízben.
  3. Magas falú fazékban keverjük egyenletesre a tojások sárgáját és a cukrot a citrom kifacsart levével. Közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük fel. Vigyázzunk, ne csapódjon ki a tojás sárgája! Ahogy elkezd forrni a krém, adjuk hozzá a Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Vegyük le a tűzről, keverjük egyenletesre, majd oldjuk fel benne a kicsavart zselatinlapokat. Öntsük hozzá a pezsgőt is, és keverjük egyneművé. Hagyjuk hűlni 10-15 percet!
  4. Verjünk kemény habot a tejszínből. Felezzük el, az egyik felét forgassuk össze a pezsgős krémmel, a másikat pedig a korábban felvert tojásfehérjével. Töltsük mindkettőt habzsákba, majd kedvünk szerint rétegezzük poharakba. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.


Elkészítési tipp

Díszítsük kedvünk szerint bogyós gyümölcsökkel, vagy szőlőszemekkel.


Ha alkohol nélküli verzióját készítenénk el, akkor használhatunk gyerekpezsgőt is, de ha a tojások sárgájával felfőzzük a pezsgőt is, akkor elpárolog az alkohol nagy része.


Ahogy hűl a tojásos krém, úgy lesz egyre sűrűbb, nem baj, ha főzés után nagyon hígnak tűnik.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pezsgő mousse

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. Verjünk kemény habot a fehérjéből és 4 deka cukorból.
  2. Áztassuk be a zselatinlapokat tálkányi hideg vízben.
  3. Magas falú fazékban keverjük egyenletesre a tojások sárgáját és a cukrot a citrom kifacsart levével. Közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett főzzük fel. Vigyázzunk, ne csapódjon ki a tojás sárgája! Ahogy elkezd forrni a krém, adjuk hozzá a Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Vegyük le a tűzről, keverjük egyenletesre, majd oldjuk fel benne a kicsavart zselatinlapokat. Öntsük hozzá a pezsgőt is, és keverjük egyneművé. Hagyjuk hűlni 10-15 percet!
  4. Verjünk kemény habot a tejszínből. Felezzük el, az egyik felét forgassuk össze a pezsgős krémmel, a másikat pedig a korábban felvert tojásfehérjével. Töltsük mindkettőt habzsákba, majd kedvünk szerint rétegezzük poharakba. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.



Elkészítési tipp

Díszítsük kedvünk szerint bogyós gyümölcsökkel, vagy szőlőszemekkel.


Ha alkohol nélküli verzióját készítenénk el, akkor használhatunk gyerekpezsgőt is, de ha a tojások sárgájával felfőzzük a pezsgőt is, akkor elpárolog az alkohol nagy része.


Ahogy hűl a tojásos krém, úgy lesz egyre sűrűbb, nem baj, ha főzés után nagyon hígnak tűnik.