“Cézár, ahogy még nem csináltad” Cézár saláta

Az igazi, otthon készült cézár saláta sokkal finomabb, mint az éttermi “műszószos” verziók. Ennek a receptnek a szósz a lelke, ezért érdemes tényleg odafigyelni rá.

Elő- és elkészítési idő

15 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~521 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej római saláta

Öntet:

  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • fél dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szardella paszta
  • 1 ek mustár
  • bors
  • fél citrom leve
  • 1 dl víz

Kruton:


Elkészítés

    1. Szedjük leveleire a római salit, mossuk meg, majd papírtörlőn szárítsuk le.
    2. Magas falú edényben botmixerrel turmixoljuk egyenletesen krémesre a tojásokat a két fajta olajjal, a fokhagymával, a szardellapasztával és a mustárral. Hígítsuk a vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük el benne a fél citrom levét.
    3. Teflonserpenyőben süssük meg a szétlapított fokhagymákat vaj és kevés olaj keverékében, majd ha kieresztette az ízét, szedjük ki belőle. Szórjuk a vajba a felkockázott bagettet, és pirítsuk aranyszínűre.
    4. Tálaljuk egészben a salátaleveleket: rétegezzük tányérra, és mindig locsoljunk a rétegek közé a mártásból. Hintsük be a fokhagymás olajban sütött krutonnal, és már ehetünk is!


Elkészítési tipp

A klasszikus Cézár salátában ugyan nincs pirított csirkemell, de ha hiányolnánk belőle, süssünk hozzá bátran!

Díszítsük parmezánforgáccsal a salátát!

Keverhetünk pár kanál natúr joghurtot is a salátaöntethez, még krémesebb lesz tőle.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a kruton sütéséhez!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Cézár, ahogy még nem csináltad” Cézár saláta

Hozzávalók

Öntet:

Kruton:


Elkészítés



Elkészítési tipp

A klasszikus Cézár salátában ugyan nincs pirított csirkemell, de ha hiányolnánk belőle, süssünk hozzá bátran!

Díszítsük parmezánforgáccsal a salátát!

Keverhetünk pár kanál natúr joghurtot is a salátaöntethez, még krémesebb lesz tőle.

Ételallergia tipp

Könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt, ha Vénusz Vajízű Sütőmargarint használunk a kruton sütéséhez!

Vénusz tipp

Csináljuk a mártást Vénusz Omega 3&6 olajjal, ami hozzájárul a vér egészséges koleszterinszintjének a fenntartásához.