“Egy szelet jókívánság” Kókuszos Búéktorta

Szilveszteri vendégségre elegáns és finom desszert a kókuszos búéktorta, ami belül is csupa fehérség és puha kókuszreszelék.

Elő- és elkészítési idő

30 + 40 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 424 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 120 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g liszt
  • 100 g kókuszreszelék
  • 220 g cukor
  • 100 g fehércsoki
  • 1 tk sütőpor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só
  • 200 g fehércsoki
  • 300 g mascarpone
  • fél citrom leve
  • 120 g kókuszforgács

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Olvasszuk fel vízfürdő felett a fehércsokit. Ha megolvadt, a kétharmadát keverjük egyenletesre a mascarponéval és a fél citrom levével, majd tegyük félre.
  3. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliát is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, és fokozatosan adagolva a tej felét is. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót és a sütőport. Keverjük bele a kókuszreszeléket is, majd a maradék tejet. Ha már sűrű krémet kapunk, keverjük hozzá a korábban felolvasztott fehércsoki harmadát.
  4. Kapcsos tortaformát kenjünk ki enyhén Vénusszal. Finoman lisztezzük be, a felesleget veregessük le róla. Öntsük bele a krémet, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd széltében vágjuk ketté.
  5. Kenjük meg az alsó tortalapot a korábban elkészült fehércsokis mascarponéval. Óvatosan helyezzük rá a másik tortalapot, majd kenjük le a torta oldalát és tetejét is.
  6. Hintsük be kókuszforgáccsal, majd tegyük hűtőszekrénybe pár órára, hogy teljesen kidermedjen.


Elkészítési tipp

Ha nem kapunk kókuszforgácsot, használhatunk sima reszeléket is. 


Érdemes előző nap nekiállni a tortának, így fogyasztásig teljesen megdermed majd, és könnyebben szeletelhetjük.


Kókusz helyett a díszítés készülhet reszelt mandulából is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egy szelet jókívánság” Kókuszos Búéktorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Olvasszuk fel vízfürdő felett a fehércsokit. Ha megolvadt, a kétharmadát keverjük egyenletesre a mascarponéval és a fél citrom levével, majd tegyük félre.
  3. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliát is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a Vénuszt, és fokozatosan adagolva a tej felét is. Szitáljuk rá a lisztet, a csipet sót és a sütőport. Keverjük bele a kókuszreszeléket is, majd a maradék tejet. Ha már sűrű krémet kapunk, keverjük hozzá a korábban felolvasztott fehércsoki harmadát.
  4. Kapcsos tortaformát kenjünk ki enyhén Vénusszal. Finoman lisztezzük be, a felesleget veregessük le róla. Öntsük bele a krémet, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd széltében vágjuk ketté.
  5. Kenjük meg az alsó tortalapot a korábban elkészült fehércsokis mascarponéval. Óvatosan helyezzük rá a másik tortalapot, majd kenjük le a torta oldalát és tetejét is.
  6. Hintsük be kókuszforgáccsal, majd tegyük hűtőszekrénybe pár órára, hogy teljesen kidermedjen.



Elkészítési tipp

Ha nem kapunk kókuszforgácsot, használhatunk sima reszeléket is. 


Érdemes előző nap nekiállni a tortának, így fogyasztásig teljesen megdermed majd, és könnyebben szeletelhetjük.


Kókusz helyett a díszítés készülhet reszelt mandulából is.