„Gurulós hamis zserbó” Diósgolyó

Zserbó karácsonyra 15 perc alatt? Igen! Létezik és szuper finom! Lepjük meg vele a családot! 

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 198 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük az összes száraz hozzávalót aprítógépbe és daráljuk közepesen finomra. Adjuk hozzá a Vénuszt és a lekvárt, majd daráljuk tovább. Amikor már homogén masszát kapunk, , formázzunk a tenyerünkkel 2 cm átmérőjű kis golyókat.
  2. Dermesszük ki őket nagyjából negyed óra alatt, majd a kész golyókat forgassuk meg porcukorban.


Elkészítési tipp

A golyókat porcukor helyett keserű kakaóporba is forgathatjuk.


Kísérletezhetünk más lekvárokkal is, például szilva vagy málnalekvárral.

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes kekszet, úgy érzékenyek is fogyaszthatják.


Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom, vaníliaízű és illatú sütőmargarin

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Gurulós hamis zserbó” Diósgolyó

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük az összes száraz hozzávalót aprítógépbe és daráljuk közepesen finomra. Adjuk hozzá a Vénuszt és a lekvárt, majd daráljuk tovább. Amikor már homogén masszát kapunk, , formázzunk a tenyerünkkel 2 cm átmérőjű kis golyókat.
  2. Dermesszük ki őket nagyjából negyed óra alatt, majd a kész golyókat forgassuk meg porcukorban.



Elkészítési tipp

A golyókat porcukor helyett keserű kakaóporba is forgathatjuk.


Kísérletezhetünk más lekvárokkal is, például szilva vagy málnalekvárral.

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes kekszet, úgy érzékenyek is fogyaszthatják.