„Lehet egyszerűbben is” Krémes mézes pohárkrém

A mézes krémes igazán pepecselős desszert. Persze nagyon finom is. Ki gondolná, hogy meg lehet csinálni ízben nagyon is hasonló verzióját, amihez nem kell bíbelődni a tésztával. Pedig de: ez itt a krémes mézes pohárkrém.

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 354 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 6 ek méz
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • darabolt étcsoki a díszítéshez

Elkészítés

  1. Aprítógépben zúzzuk össze a csokis kekszet a Vénusszal és a mézzel, hogy morzsát kapjunk. Tegyük félre.
  2. Magas falú edényben keverjük egyenletesre a tojások sárgáját a tejjel, a mézzel és a vaníliával. Helyezzük az edényt főzőlapra és alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük fel, hogy sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínhabból és a porcukorból. Forgassuk össze a mézes krémmel, majd töltsük habzsákba és a csokis morzsa felhasználásával rétegezzük kedvünk szerint poharakba. Szórjuk meg a tetejét darabolt étcsokival!
  4. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.


Elkészítési tipp

A mézes krém készítésénél figyeljünk oda, és kevergessük folyamatosan, mert amikor kezd megfőni a tojás sárgája, könnyen rántottás lesz, ha nem ügyelünk!


Zabkeksszel is készíthetjük!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Lehet egyszerűbben is” Krémes mézes pohárkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben zúzzuk össze a csokis kekszet a Vénusszal és a mézzel, hogy morzsát kapjunk. Tegyük félre.
  2. Magas falú edényben keverjük egyenletesre a tojások sárgáját a tejjel, a mézzel és a vaníliával. Helyezzük az edényt főzőlapra és alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük fel, hogy sűrű krémet kapjunk. Hagyjuk kihűlni!
  3. Verjünk kemény habot a tejszínhabból és a porcukorból. Forgassuk össze a mézes krémmel, majd töltsük habzsákba és a csokis morzsa felhasználásával rétegezzük kedvünk szerint poharakba. Szórjuk meg a tetejét darabolt étcsokival!
  4. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.



Elkészítési tipp

A mézes krém készítésénél figyeljünk oda, és kevergessük folyamatosan, mert amikor kezd megfőni a tojás sárgája, könnyen rántottás lesz, ha nem ügyelünk!


Zabkeksszel is készíthetjük!