“Laza kezdés” könnyű citromos lencseleves

Január elsején kötelező a lencse. Kezdjük az évköszöntő menüt egy könnyed citromos lencselevessel.

Elő- és elkészítési idő

60 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Allergének

Mustár

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kis db zellergumó
  • 1,6 l víz
  • 2 tk mustár
  • 6 babérlevél
  • 200 g lencse
  • 30 dkg füstölt karaj
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét egy órára, annyi vízben amennyi bőségesen ellepi.
  2. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Adjuk hozzá a beáztatott és átöblített lencsét is, majd öntsük fel a vízzel.
  3. Keverjük a leveshez a mustárt, szórjuk meg a babérlevelekkel, majd lefedve közepes lángon főzzük 30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Ha a lencse megpuhult, facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a minél vékonyabb szeletekre szelt füstölt karajt is. Sózzuk ízlés szerint. Főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Ne főzzük túl a lencsét! Akkor jó, ha már épp megpuhult, de még nem esik szét!

Ha a füstölt karajt utoljára rakjuk a leveshez a sokkal könnyedebb íze lesz, mintha a legelejétől főznénk.

Tálaljuk pár kanál krémesre kevert tejföllel a levest!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Laza kezdés” könnyű citromos lencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét egy órára, annyi vízben amennyi bőségesen ellepi.
  2. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Adjuk hozzá a beáztatott és átöblített lencsét is, majd öntsük fel a vízzel.
  3. Keverjük a leveshez a mustárt, szórjuk meg a babérlevelekkel, majd lefedve közepes lángon főzzük 30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Ha a lencse megpuhult, facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a minél vékonyabb szeletekre szelt füstölt karajt is. Sózzuk ízlés szerint. Főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Ne főzzük túl a lencsét! Akkor jó, ha már épp megpuhult, de még nem esik szét!

Ha a füstölt karajt utoljára rakjuk a leveshez a sokkal könnyedebb íze lesz, mintha a legelejétől főznénk.

Tálaljuk pár kanál krémesre kevert tejföllel a levest!