“Laza kezdés” könnyű citromos lencseleves

Január elsején kötelező a lencse. Kezdjük az évköszöntő menüt egy könnyed citromos lencselevessel.

Elő- és elkészítési idő

60 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Allergének

Mustár

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kis db zellergumó
  • 1,6 l víz
  • 2 tk mustár
  • 6 babérlevél
  • 200 g lencse
  • 30 dkg füstölt karaj
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét egy órára, annyi vízben amennyi bőségesen ellepi.
  2. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Adjuk hozzá a beáztatott és átöblített lencsét is, majd öntsük fel a vízzel.
  3. Keverjük a leveshez a mustárt, szórjuk meg a babérlevelekkel, majd lefedve közepes lángon főzzük 30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Ha a lencse megpuhult, facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a minél vékonyabb szeletekre szelt füstölt karajt is. Sózzuk ízlés szerint. Főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.


Elkészítési tipp

Ne főzzük túl a lencsét! Akkor jó, ha már épp megpuhult, de még nem esik szét!

Ha a füstölt karajt utoljára rakjuk a leveshez a sokkal könnyedebb íze lesz, mintha a legelejétől főznénk.

Tálaljuk pár kanál krémesre kevert tejföllel a levest!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Laza kezdés” könnyű citromos lencseleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét egy órára, annyi vízben amennyi bőségesen ellepi.
  2. Magas falú fazékban, kevés étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert. Adjuk hozzá a beáztatott és átöblített lencsét is, majd öntsük fel a vízzel.
  3. Keverjük a leveshez a mustárt, szórjuk meg a babérlevelekkel, majd lefedve közepes lángon főzzük 30 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Ha a lencse megpuhult, facsarjuk a levesbe a citrom levét, és adjuk hozzá a minél vékonyabb szeletekre szelt füstölt karajt is. Sózzuk ízlés szerint. Főzzük további 5 percig, majd tálaljuk forrón, friss korianderrel.



Elkészítési tipp

Ne főzzük túl a lencsét! Akkor jó, ha már épp megpuhult, de még nem esik szét!

Ha a füstölt karajt utoljára rakjuk a leveshez a sokkal könnyedebb íze lesz, mintha a legelejétől főznénk.

Tálaljuk pár kanál krémesre kevert tejföllel a levest!