“Jöhet a folytatás” sertéspofa diós zellerpürével

Az omlós sertéspofa a kicsit édeskés zellerpürével fantasztikus fogás az új év első ebédjén. Ünnepeljünk vele.
Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

5 főre

Allergének

Diófélék

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a sertés pofát és tegyük egy enyhén beolajozott magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, helyezzük a hús mellé a babérleveleket, a friss kakukkfüvet, a rozmaringot  és a fokhagyma gerezdeket egészben. Öntsük fel a fehérborral, zárjuk le alufóliával jó szorosan a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 70 percre. Ha letelt a 70 perc, vegyük ki a sütőből és távolítsuk el az alufóliát. Tekerjük fel a sütő hőfokát 210 fokra és tegyük vissza a tepsit további 10-15 percre, hogy lepiruljon a hús.
  3. Közben készítsük el a zellerpürét: Magas falú nagy fazékban, kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, forgassuk össze a megpucolt és centis kockákra darabolt zellerrel. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd 30-40 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint és facsarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a megpirult sertéspofát a zellerpürével és dióbéllel. Szedjünk szaftot is a hús mellől!


Elkészítési tipp

Tegyük a diót pár percre a húsos tepsi mellé a sütőbe, hogy átpirultan még finomabb legyen!

Vágjuk minél kisebb darabokra a zellert, így hamarabb elkészül a püré!

Érdemes pár perccel tovább pürésíteni a zellert, így selymesen krémes lesz a köret.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jöhet a folytatás” sertéspofa diós zellerpürével

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Tisztítsuk meg a sertés pofát és tegyük egy enyhén beolajozott magas falú tepsibe. Sózzuk, borsozzuk, helyezzük a hús mellé a babérleveleket, a friss kakukkfüvet, a rozmaringot  és a fokhagyma gerezdeket egészben. Öntsük fel a fehérborral, zárjuk le alufóliával jó szorosan a tepsit, majd tegyük az előmelegített sütőbe 70 percre. Ha letelt a 70 perc, vegyük ki a sütőből és távolítsuk el az alufóliát. Tekerjük fel a sütő hőfokát 210 fokra és tegyük vissza a tepsit további 10-15 percre, hogy lepiruljon a hús.
  3. Közben készítsük el a zellerpürét: Magas falú nagy fazékban, kevés étolajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, forgassuk össze a megpucolt és centis kockákra darabolt zellerrel. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, majd 30-40 perc alatt főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint és facsarjuk bele a fél citrom levét.
  4. Ha a zeller megpuhult, botmixerrel pürésítsük le.
  5. Tálaljuk a megpirult sertéspofát a zellerpürével és dióbéllel. Szedjünk szaftot is a hús mellől!



Elkészítési tipp

Tegyük a diót pár percre a húsos tepsi mellé a sütőbe, hogy átpirultan még finomabb legyen!

Vágjuk minél kisebb darabokra a zellert, így hamarabb elkészül a püré!

Érdemes pár perccel tovább pürésíteni a zellert, így selymesen krémes lesz a köret.