“Kedvencem az 5-ös” Csokis morzsasüti

A morzsasüti a gyerekek kedvence mókás kinézete miatt és mert csupa csoki. Akinek lett 5-ös a bizonyítványában, ezzel ünnepel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 233 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 160 g cukor
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 200 g étcsoki
  • 50 g süthető csoki pasztilla

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, cukorból, csipet sóból és a Vénusz margarinból.
  3. Morzsoljuk a tészta felét egy margarinnal enyhén kikent hőálló tálba. Hintsük be a feldarabolt étcsokival, majd morzsoljuk rá a maradék tésztát. Szórjuk meg a tetejét süthető csoki pasztillával, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 10 percig 220 fokon, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 170 fokra és süssük készre 25-30 perc alatt.


          Elkészítési tipp

          Fogyaszthatjuk forrón is, de mindenképpen várjunk vele 10 percet, így könnyebben szeletelhetjük.


          A csokipasztilla megtartja a formáját, így a süti belsejében elolvad majd a csoki, a tetején pedig egyben marad.


          Elkészíthetjük tejcsokiból is!

          Vénusz Sütőmargarin

          A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Kedvencem az 5-ös” Csokis morzsasüti

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
          2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, cukorból, csipet sóból és a Vénusz margarinból.
          3. Morzsoljuk a tészta felét egy margarinnal enyhén kikent hőálló tálba. Hintsük be a feldarabolt étcsokival, majd morzsoljuk rá a maradék tésztát. Szórjuk meg a tetejét süthető csoki pasztillával, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
          4. Süssük 10 percig 220 fokon, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 170 fokra és süssük készre 25-30 perc alatt.



                  Elkészítési tipp

                  Fogyaszthatjuk forrón is, de mindenképpen várjunk vele 10 percet, így könnyebben szeletelhetjük.


                  A csokipasztilla megtartja a formáját, így a süti belsejében elolvad majd a csoki, a tetején pedig egyben marad.


                  Elkészíthetjük tejcsokiból is!