“Kedvencem az 5-ös” Csokis morzsasüti

A morzsasüti a gyerekek kedvence mókás kinézete miatt és mert csupa csoki. Akinek lett 5-ös a bizonyítványában, ezzel ünnepel!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 233 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 160 g cukor
  • 150 g Vénusz Sütőmargarin
  • csipet só
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 200 g étcsoki
  • 50 g süthető csoki pasztilla

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, cukorból, csipet sóból és a Vénusz margarinból.
  3. Morzsoljuk a tészta felét egy margarinnal enyhén kikent hőálló tálba. Hintsük be a feldarabolt étcsokival, majd morzsoljuk rá a maradék tésztát. Szórjuk meg a tetejét süthető csoki pasztillával, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  4. Süssük 10 percig 220 fokon, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 170 fokra és süssük készre 25-30 perc alatt.


          Elkészítési tipp

          Fogyaszthatjuk forrón is, de mindenképpen várjunk vele 10 percet, így könnyebben szeletelhetjük.


          A csokipasztilla megtartja a formáját, így a süti belsejében elolvad majd a csoki, a tetején pedig egyben marad.


          Elkészíthetjük tejcsokiból is!

          Vénusz Natúr Sütőmargarin

          A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

          Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

          TOVÁBBI RECEPTEK

          717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

          Betöltést jelző forgó ikon

          További receptek betöltése

          “Kedvencem az 5-ös” Csokis morzsasüti

          Hozzávalók

          Elkészítés

          1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
          2. Gyúrjunk morzsálódó tésztát a lisztből, cukorból, csipet sóból és a Vénusz margarinból.
          3. Morzsoljuk a tészta felét egy margarinnal enyhén kikent hőálló tálba. Hintsük be a feldarabolt étcsokival, majd morzsoljuk rá a maradék tésztát. Szórjuk meg a tetejét süthető csoki pasztillával, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
          4. Süssük 10 percig 220 fokon, majd vegyük vissza a sütő hőmérsékletét 170 fokra és süssük készre 25-30 perc alatt.



                  Elkészítési tipp

                  Fogyaszthatjuk forrón is, de mindenképpen várjunk vele 10 percet, így könnyebben szeletelhetjük.


                  A csokipasztilla megtartja a formáját, így a süti belsejében elolvad majd a csoki, a tetején pedig egyben marad.


                  Elkészíthetjük tejcsokiból is!