“Popey elájulna” Spenótsaláta buggyantott tojással

A tojásos saláták azért annyira jók, mert a kifolyó sárgája öntetként is funkcionál. A tojás meg a spenót pedig régóta barátok, adja magát, hogy salátaként is kipróbáljuk őket.
Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~311 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g bébispenót
  • 4 tojás
  • 3 ek ecet
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek mustár
  • 1 tk porcukor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Mossuk át a bébispenótot, majd szárítsuk meg alaposan.
  2. Magas falú edényben, botmixerrel készítsünk vinaigrette mártást a balzsamecetből, a mustárból, a porcukorból, és az olajból. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Forraljunk vizet egy kis fazékban. A tojásokat törjük fel, és tegyük külön kis csészékbe, egyszerre csak egyet csináljunk.
  4. Ha forr a víz, adjuk hozzá az ecetet, majd egy villával kavarjunk egyenletes örvényt a fazék közepébe. Gyors mozdulattal pottyantsuk az örvény közepébe a tojást, és figyeljük amint a tojásfehérje megszilárdul a sárgája körül. Alacsonyabb lángon, gyöngyöző vízben főzzük 4 percig a tojást, míg a fehérje teljesen megszilárdul, a sárgája pedig ideálisan folyós lesz.
  5. Lapátkanállal szedjük ki a tojást a vízből, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Halmozzunk tányérra bébispenótot, kanalazzunk rá mártást, majd tegyük a buggyantott tojást a közepébe. 

Elkészítési tipp

Megpróbálkozhatunk azzal is, ha egyszerre buggyantjuk a tojásokat: Nagyobb edényben forraljuk fel a vizet, majd az ecet hozzáadása után vegyük vissza a lángot, és épp csak gyöngyöző vízben, egymástól elegendő távolságban főzzük a belepottyantott tojásokat 6-8 percig.

A tojást óvatosan szedjük ki a vízből, mert ha nem vigyázunk könnyen kifolyik a sárgája.

Húsimádóknak rejtsünk a salátába füstölt sonka szeleteket!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Popey elájulna” Spenótsaláta buggyantott tojással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk át a bébispenótot, majd szárítsuk meg alaposan.
  2. Magas falú edényben, botmixerrel készítsünk vinaigrette mártást a balzsamecetből, a mustárból, a porcukorból, és az olajból. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Forraljunk vizet egy kis fazékban. A tojásokat törjük fel, és tegyük külön kis csészékbe, egyszerre csak egyet csináljunk.
  4. Ha forr a víz, adjuk hozzá az ecetet, majd egy villával kavarjunk egyenletes örvényt a fazék közepébe. Gyors mozdulattal pottyantsuk az örvény közepébe a tojást, és figyeljük amint a tojásfehérje megszilárdul a sárgája körül. Alacsonyabb lángon, gyöngyöző vízben főzzük 4 percig a tojást, míg a fehérje teljesen megszilárdul, a sárgája pedig ideálisan folyós lesz.
  5. Lapátkanállal szedjük ki a tojást a vízből, hagyjuk kicsit lecsöpögni. Halmozzunk tányérra bébispenótot, kanalazzunk rá mártást, majd tegyük a buggyantott tojást a közepébe. 


Elkészítési tipp

Megpróbálkozhatunk azzal is, ha egyszerre buggyantjuk a tojásokat: Nagyobb edényben forraljuk fel a vizet, majd az ecet hozzáadása után vegyük vissza a lángot, és épp csak gyöngyöző vízben, egymástól elegendő távolságban főzzük a belepottyantott tojásokat 6-8 percig.

A tojást óvatosan szedjük ki a vízből, mert ha nem vigyázunk könnyen kifolyik a sárgája.

Húsimádóknak rejtsünk a salátába füstölt sonka szeleteket!