“Bűntudatmentes ízbomba” Almás-gránátalmás édeskömény- saláta

A gránátalma mindenen jól mutat, ráadásul tele van C-vitaminnal! Az édesköménnyel csodás ízkombináció odafigyelős salátákhoz.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 157 Kcal

Hozzávalók

  • 2 db golden alma
  • 1 édeskömény gumó
  • fél gránátalma magjai
  • zsenge borsószár saláta, vagy más friss leveles saláta
  • 2-3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a gránátalmát, majd folyó víz alatt, vagy vízzel töltött edényben szedjük ki a magjait a fehér részek közül.
  2. Vágjuk hajszálvékony szeletekre a megmosott édeskömény gumót, és a megmosott és kimagozott almát.  Nagy salátástálban forgassuk össze finoman a fél citrom levével és kevés étolajjal, majd a gránátalma magokkal is. Keverjük hozzá a zsenge borsószárat, vagy más friss zöldsalátát, sózzuk ízlés szerint, és már lehet is tálalni!


Elkészítési tipp

Célszerű víz alatt kimagozni az gránátalmát, mert mindent beszínez a levével!


Zsenge borsószárat télen is találunk a nagyobb áruházak salátáspolcain.


Ha nem csipegetnénk el, főzzünk teát a maradék gránátalma magból.

Vénusz Immuno étolaj

A Vénusz Immuno étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Bűntudatmentes ízbomba” Almás-gránátalmás édeskömény- saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a gránátalmát, majd folyó víz alatt, vagy vízzel töltött edényben szedjük ki a magjait a fehér részek közül.
  2. Vágjuk hajszálvékony szeletekre a megmosott édeskömény gumót, és a megmosott és kimagozott almát.  Nagy salátástálban forgassuk össze finoman a fél citrom levével és kevés étolajjal, majd a gránátalma magokkal is. Keverjük hozzá a zsenge borsószárat, vagy más friss zöldsalátát, sózzuk ízlés szerint, és már lehet is tálalni!



Elkészítési tipp

Célszerű víz alatt kimagozni az gránátalmát, mert mindent beszínez a levével!


Zsenge borsószárat télen is találunk a nagyobb áruházak salátáspolcain.


Ha nem csipegetnénk el, főzzünk teát a maradék gránátalma magból.