“Küzdelem Tél Tábornok ellen” téli zellerkrémleves

A forró leveseket nem lehet megunni a téli hidegben. Ez a zellerkrémleves olyan selymes és meleg, mint egy pihe-puha takaró!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg zellergumó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 8-9 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz
  • fél bagett felszeletelve

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd helyezzük tepsibe és locsoljuk meg pár csepp olajjal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, amíg ropogós és aranybarna lesz.
  3. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra darabolt zellert. Pirítsuk együtt további 4-5 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és főzzük puhára 30 perc alatt.
  4. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón a bagettchipsszel, frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel.




Elkészítési tipp

Ha vékony lapokra szeljük a zellert, sokkal hamarabb elkészülhet a leves!


Használhatunk egészen apróra vágott zeller zöldet is a tálaláshoz.


Ételallergia tipp

Gluténmentesként elkészíthetjük bagett nélkül is: Szeljünk a zellerből vékony szeleteket, és az előmelegített sütőben süssünk belőle zellerchipset.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

624 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Küzdelem Tél Tábornok ellen” téli zellerkrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd helyezzük tepsibe és locsoljuk meg pár csepp olajjal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, amíg ropogós és aranybarna lesz.
  3. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra darabolt zellert. Pirítsuk együtt további 4-5 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és főzzük puhára 30 perc alatt.
  4. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón a bagettchipsszel, frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel.





Elkészítési tipp

Ha vékony lapokra szeljük a zellert, sokkal hamarabb elkészülhet a leves!


Használhatunk egészen apróra vágott zeller zöldet is a tálaláshoz.


Ételallergia tipp

Gluténmentesként elkészíthetjük bagett nélkül is: Szeljünk a zellerből vékony szeleteket, és az előmelegített sütőben süssünk belőle zellerchipset.