“Küzdelem Tél Tábornok ellen” téli zellerkrémleves

A forró leveseket nem lehet megunni a téli hidegben. Ez a zellerkrémleves olyan selymes és meleg, mint egy pihe-puha takaró!

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg zellergumó
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 8-9 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz
  • fél bagett felszeletelve

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd helyezzük tepsibe és locsoljuk meg pár csepp olajjal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, amíg ropogós és aranybarna lesz.
  3. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra darabolt zellert. Pirítsuk együtt további 4-5 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és főzzük puhára 30 perc alatt.
  4. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón a bagettchipsszel, frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel.




Elkészítési tipp

Ha vékony lapokra szeljük a zellert, sokkal hamarabb elkészülhet a leves!


Használhatunk egészen apróra vágott zeller zöldet is a tálaláshoz.


Ételallergia tipp

Gluténmentesként elkészíthetjük bagett nélkül is: Szeljünk a zellerből vékony szeleteket, és az előmelegített sütőben süssünk belőle zellerchipset.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Küzdelem Tél Tábornok ellen” téli zellerkrémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk minél vékonyabb szeletekre a bagettet, majd helyezzük tepsibe és locsoljuk meg pár csepp olajjal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, amíg ropogós és aranybarna lesz.
  3. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kap, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra darabolt zellert. Pirítsuk együtt további 4-5 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és főzzük puhára 30 perc alatt.
  4. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk ízlés szerint, majd forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón a bagettchipsszel, frissen őrölt borssal és kevés apróra vágott petrezselyemmel.





Elkészítési tipp

Ha vékony lapokra szeljük a zellert, sokkal hamarabb elkészülhet a leves!


Használhatunk egészen apróra vágott zeller zöldet is a tálaláshoz.


Ételallergia tipp

Gluténmentesként elkészíthetjük bagett nélkül is: Szeljünk a zellerből vékony szeleteket, és az előmelegített sütőben süssünk belőle zellerchipset.