“Átverjük a telet” Kolbászos sült krumpli krémleves

Sült krumpliból levest? Dupla melegség és finom illatok a konyhában. Ezért biztosan odalesz a család egy nagy téli séta után.

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 630 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 25 dkg szárazkolbász
  • 1 közepes fej hagyma
  • 5 babérlevél
  • 2 dl tejszín
  • 7-8 dl víz
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd vágjuk fel 2 centis szeletekre. Rakjuk a szeleteket enyhén beolajozott tepsibe és rejtsük el a krumpli közé a fokhagyma gerezdeket egészben. Sózzuk, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Akkor lesz jó, ha aranybarna a teteje.
  3. Tegyük a kolbászt egészben egy hőálló tálba, és tegyük ezt is a sütőbe, a krumpli mellé. Ha megsült, hagyjuk hűlni kicsit, majd szeleteljük fel.
  4. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, tegyük hozzá a sült krumplit, a fokhagymát és a babérleveleket, majd öntsük fel vízzel és főzzük 20 percig.  Öntsük a leveshez a tejszínt is, és főzzük további 10 percig.
  5. Halásszuk ki a babérleveleket, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest, amíg egészen krémes és sima lesz. Sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges, hígítsuk a kívánt állagúra vízzel és forraljuk újra!
  6. Tálaljuk forrón a felkarikázott sült kolbásszal, frissen őrölt borssal, és kevés petrezselyemmel.




Elkészítési tipp

Kolbász helyett elkészíthetjük pirított mandulával is a levest!


Pár kanálnyi krémesre kevert tejföllel is tálalhatjuk!


Még finomabb lesz a leves, ha turmixolás közben hozzáadunk egy keveset a kolbász zsírjából.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

624 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Átverjük a telet” Kolbászos sült krumpli krémleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, mossuk át alaposan, majd vágjuk fel 2 centis szeletekre. Rakjuk a szeleteket enyhén beolajozott tepsibe és rejtsük el a krumpli közé a fokhagyma gerezdeket egészben. Sózzuk, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Akkor lesz jó, ha aranybarna a teteje.
  3. Tegyük a kolbászt egészben egy hőálló tálba, és tegyük ezt is a sütőbe, a krumpli mellé. Ha megsült, hagyjuk hűlni kicsit, majd szeleteljük fel.
  4. Magas falú edényben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, tegyük hozzá a sült krumplit, a fokhagymát és a babérleveleket, majd öntsük fel vízzel és főzzük 20 percig.  Öntsük a leveshez a tejszínt is, és főzzük további 10 percig.
  5. Halásszuk ki a babérleveleket, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest, amíg egészen krémes és sima lesz. Sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges, hígítsuk a kívánt állagúra vízzel és forraljuk újra!
  6. Tálaljuk forrón a felkarikázott sült kolbásszal, frissen őrölt borssal, és kevés petrezselyemmel.





Elkészítési tipp

Kolbász helyett elkészíthetjük pirított mandulával is a levest!


Pár kanálnyi krémesre kevert tejföllel is tálalhatjuk!


Még finomabb lesz a leves, ha turmixolás közben hozzáadunk egy keveset a kolbász zsírjából.