“Meg ne égesd az ujjad”májkrémes tükörtojásos melegszendvics

Tojás alakú és tojás sül benne, mi az? Tükörtojásos melegszendvics, ezúttal májkrémmel! Vigyázzunk, forrón az igazi.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 633 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 50 dkg pecsenye kacsa máj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • só, bors
  • 60 g Vénusz Immuno kenőmargarin
  • 8 tojás
  • 4 db félbevágott zsemle, vagy más pékáru
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt májat, morzsoljuk rá a kakukkfű leveleit, majd pirítsuk át 10 perc alatt, amíg megsül.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat a margarinnal, majd pürésítsük egészen krémesre. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Kanál segítségével halmozzunk bőven a félbevágott pékárukra a házi májkrémből úgy, hogy középen maradjon egy mélyedés a tojásnak. Üssük a mélyedésbe a tojást, majd helyezzük a sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt, amíg a tojás fehérje teljesen beköt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és kevés friss petrezselyemmel.




Elkészítési tipp

Elkészíthetjük csirkemájból is!


Süssük a szendvicset légkeverés nélkül, így a tojás fehérje átsül majd, a sárgája pedig még kicsit folyékony marad.


Fűszerezhetjük a májat rozmaringgal, zsályával is.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

878 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Meg ne égesd az ujjad”májkrémes tükörtojásos melegszendvics

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint kis színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt májat, morzsoljuk rá a kakukkfű leveleit, majd pirítsuk át 10 perc alatt, amíg megsül.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Tegyük konyhai aprítógépbe a májat a margarinnal, majd pürésítsük egészen krémesre. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Kanál segítségével halmozzunk bőven a félbevágott pékárukra a házi májkrémből úgy, hogy középen maradjon egy mélyedés a tojásnak. Üssük a mélyedésbe a tojást, majd helyezzük a sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt, amíg a tojás fehérje teljesen beköt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és kevés friss petrezselyemmel.





Elkészítési tipp

Elkészíthetjük csirkemájból is!


Süssük a szendvicset légkeverés nélkül, így a tojás fehérje átsül majd, a sárgája pedig még kicsit folyékony marad.


Fűszerezhetjük a májat rozmaringgal, zsályával is.