“Kényeztet a krém” mandarinos rizspuding

Krémes, egyszerű, habos. Mennyei rizspuding a januári estékre, akár vacsi gyanánt is tökéletes.

Elő- és elkészítési idő

40 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 314 Kcal

Hozzávalók

  • 200 g kerek szemű rizs
  • 5 dl víz
  • 5 dl kókusztej
  • 1 ek Vénusz Sütőmargarin
  • 4 mandarin leve
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 100 g cukor
  • 1 tk só
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 40 g porcukor
  • házi lekvár, mandarin a díszítéshez

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kevés Vénuszon futtassuk meg az átöblített rizst. 
  2. Öntsük fel a vízzel és a kókusztejjel, majd facsarjuk bele a mandarinok levét is. Keverjük hozzá a cukrot, sót és a vaníliát, majd fedjük le, és alacsony hőmérsékleten, néha átkavarva főzzük teljesen puhára a rizst.
  3. Ha megpuhult, távolítsuk el a fedőt, majd a legalacsonyabb lángon főzzük további 10 percig, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
  4. Konyhai robotgéppel verjünk habot laktózmentes tejszínból. Ha már kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot is, és folytassuk, amíg kemény habot kapunk.
  5. Forgassuk össze a tejszínhabot a rizspudinggal, töltsük habzsákba, majd rétegezzük desszertes pohárkákba kedvünk szerinti lekvárral és mandaringerezdekkel. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Mandarin helyett narancs levét és gerezdjeit is használhatjuk!


Keverjük át néha majd, miközben hűl a rizspuding, hogy ne legyen darabos.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszín helyett készíthetjük tojásfehérjéből és cukorból készített meringgel is!


Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kényeztet a krém” mandarinos rizspuding

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kevés Vénuszon futtassuk meg az átöblített rizst. 
  2. Öntsük fel a vízzel és a kókusztejjel, majd facsarjuk bele a mandarinok levét is. Keverjük hozzá a cukrot, sót és a vaníliát, majd fedjük le, és alacsony hőmérsékleten, néha átkavarva főzzük teljesen puhára a rizst.
  3. Ha megpuhult, távolítsuk el a fedőt, majd a legalacsonyabb lángon főzzük további 10 percig, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
  4. Konyhai robotgéppel verjünk habot laktózmentes tejszínból. Ha már kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot is, és folytassuk, amíg kemény habot kapunk.
  5. Forgassuk össze a tejszínhabot a rizspudinggal, töltsük habzsákba, majd rétegezzük desszertes pohárkákba kedvünk szerinti lekvárral és mandaringerezdekkel. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Mandarin helyett narancs levét és gerezdjeit is használhatjuk!


Keverjük át néha majd, miközben hűl a rizspuding, hogy ne legyen darabos.

Ételallergia tipp

Laktózmentes tejszín helyett készíthetjük tojásfehérjéből és cukorból készített meringgel is!