“Mackó váró” mézes túrótorta

Méz nélkül is finom, de a méztől aztán igazán édes és krémes a túrótorta. Gyorsan össze lehet dobni, tökéletes hétköznapi desszert, de érdemes egy napot pihentetni sütés után.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g cukor
  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 2 nagy tojás
  • 3 ek liszt
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 100 g méz
  • 1 citrom leve
  • 500 g ricotta
  • 60 g tejföl

  • porcukor és fahéj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz sütőmargarinnall. Adjuk hozzá a tojásokat és a ricottát, majd kaparjuk ki a a vaníliarúd magjait és azt is adjuk a keverékhez. Facsarjuk bele a citrom levét, csorgassuk hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a három kanálnyi lisztet, és keverjük egyenletesen krémesre.
  3. Keverjük hozzá a tejfölt is, hogy még lágyabb legyen a krém.
  4. Kevés Vénusz Sütőmargarinnal kenjünk ki vékonyan egy kisebb kapcsos tortaformát. Szitáljuk be vékonyan és egyenletesen liszttel, , majd a felesleget ütögessük ki a formából. Öntsük a híg tésztát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarnára pirul a teteje. Nyitott sütőajtóval hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szitáljunk rá fahéjas porcukrot, és tegyük hűtőszekrénybe pihenni pár órára.


Elkészítési tipp

Érdemes a tervezett fogyasztást megelőző este elkészíteni a tortát!

Ne ijedjünk meg, ha sütés közben elkezd repedezni kicsit a torta teteje!

Ricotta helyett elkészíthetjük sima túróval is, de ez esetben törjük majd teljesen krémesre a túrót!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

624 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mackó váró” mézes túrótorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz sütőmargarinnall. Adjuk hozzá a tojásokat és a ricottát, majd kaparjuk ki a a vaníliarúd magjait és azt is adjuk a keverékhez. Facsarjuk bele a citrom levét, csorgassuk hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a három kanálnyi lisztet, és keverjük egyenletesen krémesre.
  3. Keverjük hozzá a tejfölt is, hogy még lágyabb legyen a krém.
  4. Kevés Vénusz Sütőmargarinnal kenjünk ki vékonyan egy kisebb kapcsos tortaformát. Szitáljuk be vékonyan és egyenletesen liszttel, , majd a felesleget ütögessük ki a formából. Öntsük a híg tésztát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarnára pirul a teteje. Nyitott sütőajtóval hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szitáljunk rá fahéjas porcukrot, és tegyük hűtőszekrénybe pihenni pár órára.



Elkészítési tipp

Érdemes a tervezett fogyasztást megelőző este elkészíteni a tortát!

Ne ijedjünk meg, ha sütés közben elkezd repedezni kicsit a torta teteje!

Ricotta helyett elkészíthetjük sima túróval is, de ez esetben törjük majd teljesen krémesre a túrót!