“Mackó váró” mézes túrótorta

Méz nélkül is finom, de a méztől aztán igazán édes és krémes a túrótorta. Gyorsan össze lehet dobni, tökéletes hétköznapi desszert, de érdemes egy napot pihentetni sütés után.

Elő- és elkészítési idő

10 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 g cukor
  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 2 nagy tojás
  • 3 ek liszt
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 100 g méz
  • 1 citrom leve
  • 500 g ricotta
  • 60 g tejföl

  • porcukor és fahéj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz sütőmargarinnall. Adjuk hozzá a tojásokat és a ricottát, majd kaparjuk ki a a vaníliarúd magjait és azt is adjuk a keverékhez. Facsarjuk bele a citrom levét, csorgassuk hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a három kanálnyi lisztet, és keverjük egyenletesen krémesre.
  3. Keverjük hozzá a tejfölt is, hogy még lágyabb legyen a krém.
  4. Kevés Vénusz Sütőmargarinnal kenjünk ki vékonyan egy kisebb kapcsos tortaformát. Szitáljuk be vékonyan és egyenletesen liszttel, , majd a felesleget ütögessük ki a formából. Öntsük a híg tésztát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarnára pirul a teteje. Nyitott sütőajtóval hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szitáljunk rá fahéjas porcukrot, és tegyük hűtőszekrénybe pihenni pár órára.


Elkészítési tipp

Érdemes a tervezett fogyasztást megelőző este elkészíteni a tortát!

Ne ijedjünk meg, ha sütés közben elkezd repedezni kicsit a torta teteje!

Ricotta helyett elkészíthetjük sima túróval is, de ez esetben törjük majd teljesen krémesre a túrót!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mackó váró” mézes túrótorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fel a cukrot a Vénusz sütőmargarinnall. Adjuk hozzá a tojásokat és a ricottát, majd kaparjuk ki a a vaníliarúd magjait és azt is adjuk a keverékhez. Facsarjuk bele a citrom levét, csorgassuk hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a három kanálnyi lisztet, és keverjük egyenletesen krémesre.
  3. Keverjük hozzá a tejfölt is, hogy még lágyabb legyen a krém.
  4. Kevés Vénusz Sütőmargarinnal kenjünk ki vékonyan egy kisebb kapcsos tortaformát. Szitáljuk be vékonyan és egyenletesen liszttel, , majd a felesleget ütögessük ki a formából. Öntsük a híg tésztát a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre 35-40 perc alatt, amíg aranybarnára pirul a teteje. Nyitott sütőajtóval hagyjuk a sütőben kihűlni, majd szitáljunk rá fahéjas porcukrot, és tegyük hűtőszekrénybe pihenni pár órára.



Elkészítési tipp

Érdemes a tervezett fogyasztást megelőző este elkészíteni a tortát!

Ne ijedjünk meg, ha sütés közben elkezd repedezni kicsit a torta teteje!

Ricotta helyett elkészíthetjük sima túróval is, de ez esetben törjük majd teljesen krémesre a túrót!