“Csurogjon az a méz” Csokis-mézes zabkeksz

Süssünk egy nagy doboz zabkekszet, és hetekig nem kell aggódnunk, hogy milyen édességhez nyúljunk szükség idején.A keksz a méztől sokáig puha marad.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely
  • 80 g zabliszt
  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 100 g méz
  • 3 tojás fehérje
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g blansírozott  mandula
  • 150 g étcsoki

  • nagy szemű só és barna cukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk durvára a zabpehely kétharmadát, majd zúzzuk össze a mandulát is.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a zúzott és a sima zabpelyhet, a zablisztet, a cukrot, csipet sót, és a sütőport. Adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a mézet és a tojások fehérjét, majd gyúrjunk kemény tésztát belőle. Ha már egyenletes a tészta, keverjük hozzá a felaprított csokit és a mandulát is.
  4. Zablisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát sodrófával, majd szaggassunk belőle korongokat.
  5. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, hintsük meg a tetejét nagy szemű sóval és barnacukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 6-8 percig 210 fokon, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük készre további 15-20 perc alatt, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk zárható dobozban!


Elkészítési tipp

Ha zárható fémdobozban tároljuk a sütit, sokáig eláll!

Tehetünk a kekszbe diót is a mandula helyett.

Használjunk gluténmentes zablisztet, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

719 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csurogjon az a méz” Csokis-mézes zabkeksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk durvára a zabpehely kétharmadát, majd zúzzuk össze a mandulát is.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a zúzott és a sima zabpelyhet, a zablisztet, a cukrot, csipet sót, és a sütőport. Adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a mézet és a tojások fehérjét, majd gyúrjunk kemény tésztát belőle. Ha már egyenletes a tészta, keverjük hozzá a felaprított csokit és a mandulát is.
  4. Zablisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát sodrófával, majd szaggassunk belőle korongokat.
  5. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, hintsük meg a tetejét nagy szemű sóval és barnacukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 6-8 percig 210 fokon, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük készre további 15-20 perc alatt, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk zárható dobozban!



Elkészítési tipp

Ha zárható fémdobozban tároljuk a sütit, sokáig eláll!

Tehetünk a kekszbe diót is a mandula helyett.

Használjunk gluténmentes zablisztet, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.