“Csurogjon az a méz” Csokis-mézes zabkeksz

Süssünk egy nagy doboz zabkekszet, és hetekig nem kell aggódnunk, hogy milyen édességhez nyúljunk szükség idején.A keksz a méztől sokáig puha marad.

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely
  • 80 g zabliszt
  • 60 g Vénusz Sütőmargarin
  • 100 g méz
  • 3 tojás fehérje
  • 2 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g blansírozott  mandula
  • 150 g étcsoki

  • nagy szemű só és barna cukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk durvára a zabpehely kétharmadát, majd zúzzuk össze a mandulát is.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a zúzott és a sima zabpelyhet, a zablisztet, a cukrot, csipet sót, és a sütőport. Adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a mézet és a tojások fehérjét, majd gyúrjunk kemény tésztát belőle. Ha már egyenletes a tészta, keverjük hozzá a felaprított csokit és a mandulát is.
  4. Zablisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát sodrófával, majd szaggassunk belőle korongokat.
  5. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, hintsük meg a tetejét nagy szemű sóval és barnacukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 6-8 percig 210 fokon, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük készre további 15-20 perc alatt, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk zárható dobozban!


Elkészítési tipp

Ha zárható fémdobozban tároljuk a sütit, sokáig eláll!

Tehetünk a kekszbe diót is a mandula helyett.

Használjunk gluténmentes zablisztet, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Csurogjon az a méz” Csokis-mézes zabkeksz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  2. Konyhai aprítógépben daráljuk durvára a zabpehely kétharmadát, majd zúzzuk össze a mandulát is.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a zúzott és a sima zabpelyhet, a zablisztet, a cukrot, csipet sót, és a sütőport. Adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a mézet és a tojások fehérjét, majd gyúrjunk kemény tésztát belőle. Ha már egyenletes a tészta, keverjük hozzá a felaprított csokit és a mandulát is.
  4. Zablisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát sodrófával, majd szaggassunk belőle korongokat.
  5. Helyezzük a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire, hintsük meg a tetejét nagy szemű sóval és barnacukorral, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  6. Süssük 6-8 percig 210 fokon, majd vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük készre további 15-20 perc alatt, amíg szép aranybarna lesz.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk zárható dobozban!



Elkészítési tipp

Ha zárható fémdobozban tároljuk a sütit, sokáig eláll!

Tehetünk a kekszbe diót is a mandula helyett.

Használjunk gluténmentes zablisztet, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.