“Táncra perdülsz, olyan jó” Becsinált leves

A farsangi mulatozáshoz erő is kell. Egy tányér ebből a levesből, és mehet reggelig a tánc.

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 278 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kis karalábé
  • fél zellergumó
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz étolajat. Amikor elég forró, adjuk hozzá a megtisztított és egyenlő darabokra vágott csirkeaprólékot. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd szintén mehetnek a fazékba egészben.
  2. Pár perc forgatás után hintsük meg 2 kanálnyi liszttel a húst és a zöldségeket, majd pirítsuk le 3-4 perc alatt. Öntsük fel nagyjából 1,5-2 liternyi vízzel, fedjük le, és 35-40 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  3. Keverőedényben keverjük egyenletesre a két tojás sárgáját a tejföllel. Adjunk a tejfölös keverékhez fokozatosan 2-3 merőkanálnyi forró levet, közben kevergessük folyamatosan! Az így felmelegített tejfölös tojást öntsük vissza a levesbe: így tökéletes lesz a hőkiegyenlítés, és nem csapódik ki a tejföl. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!


Elkészítési tipp

Tálaljuk friss petrezselyemmel az ízek fokozása érdekében.

Tejföl helyett használhatunk tejszínt is!

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes lisztkeveréket a sűrítéshez, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Táncra perdülsz, olyan jó” Becsinált leves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz étolajat. Amikor elég forró, adjuk hozzá a megtisztított és egyenlő darabokra vágott csirkeaprólékot. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd szintén mehetnek a fazékba egészben.
  2. Pár perc forgatás után hintsük meg 2 kanálnyi liszttel a húst és a zöldségeket, majd pirítsuk le 3-4 perc alatt. Öntsük fel nagyjából 1,5-2 liternyi vízzel, fedjük le, és 35-40 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  3. Keverőedényben keverjük egyenletesre a két tojás sárgáját a tejföllel. Adjunk a tejfölös keverékhez fokozatosan 2-3 merőkanálnyi forró levet, közben kevergessük folyamatosan! Az így felmelegített tejfölös tojást öntsük vissza a levesbe: így tökéletes lesz a hőkiegyenlítés, és nem csapódik ki a tejföl. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!



Elkészítési tipp

Tálaljuk friss petrezselyemmel az ízek fokozása érdekében.

Tejföl helyett használhatunk tejszínt is!

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes lisztkeveréket a sűrítéshez, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.