“Táncra perdülsz, olyan jó” Becsinált leves

A farsangi mulatozáshoz erő is kell. Egy tányér ebből a levesből, és mehet reggelig a tánc.

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 278 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kis karalábé
  • fél zellergumó
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz étolajat. Amikor elég forró, adjuk hozzá a megtisztított és egyenlő darabokra vágott csirkeaprólékot. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd szintén mehetnek a fazékba egészben.
  2. Pár perc forgatás után hintsük meg 2 kanálnyi liszttel a húst és a zöldségeket, majd pirítsuk le 3-4 perc alatt. Öntsük fel nagyjából 1,5-2 liternyi vízzel, fedjük le, és 35-40 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  3. Keverőedényben keverjük egyenletesre a két tojás sárgáját a tejföllel. Adjunk a tejfölös keverékhez fokozatosan 2-3 merőkanálnyi forró levet, közben kevergessük folyamatosan! Az így felmelegített tejfölös tojást öntsük vissza a levesbe: így tökéletes lesz a hőkiegyenlítés, és nem csapódik ki a tejföl. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!


Elkészítési tipp

Tálaljuk friss petrezselyemmel az ízek fokozása érdekében.

Tejföl helyett használhatunk tejszínt is!

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes lisztkeveréket a sűrítéshez, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Táncra perdülsz, olyan jó” Becsinált leves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsük fel a Vénusz étolajat. Amikor elég forró, adjuk hozzá a megtisztított és egyenlő darabokra vágott csirkeaprólékot. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd szintén mehetnek a fazékba egészben.
  2. Pár perc forgatás után hintsük meg 2 kanálnyi liszttel a húst és a zöldségeket, majd pirítsuk le 3-4 perc alatt. Öntsük fel nagyjából 1,5-2 liternyi vízzel, fedjük le, és 35-40 perc alatt főzzük puhára a hozzávalókat.
  3. Keverőedényben keverjük egyenletesre a két tojás sárgáját a tejföllel. Adjunk a tejfölös keverékhez fokozatosan 2-3 merőkanálnyi forró levet, közben kevergessük folyamatosan! Az így felmelegített tejfölös tojást öntsük vissza a levesbe: így tökéletes lesz a hőkiegyenlítés, és nem csapódik ki a tejföl. Forraljuk készre, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel!



Elkészítési tipp

Tálaljuk friss petrezselyemmel az ízek fokozása érdekében.

Tejföl helyett használhatunk tejszínt is!

Ételallergia tipp

Használjunk gluténmentes lisztkeveréket a sűrítéshez, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.