“Mindent bele” kocsonya

Picit mintha veszített volna a népszerűségéből a kocsonya. Méltatlanul, mert a jól elkészített változat igazán finom téli étel, ami sokáig el is áll.

Elő- és elkészítési idő

4 óra + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 190 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg kollagénben gazdag sertéshús (fejhús, fül, mellső köröm, mellső csülök, farok, vékonyabb bőr)
  • 2-3 sárgarépa
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 szem egészbors
  • 6-7 babérlevél
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 4-5 tojás
  • 2-3 db citrom
  • friss metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a sertéshúst, majd tegyük fel kétszeres mennyiségű vízben főni. Ahogy felforrt, habozzuk le, öntsük le a levét, mossuk át a húst és az edényt is, majd tegyük vissza, és öntsük fel újra két-, két és félszeres mennyiségű vízzel.
  2. Adjuk hozzá a fehérbort, a megpucolt hagymát, fokhagymát egészben, a babérleveleket, borsot. Alacsony lángon főzzük 3-4 órán keresztül: ne forraljuk, csak gyöngyözzön a lé. Sózzuk!
  3. Két óra elteltével rakjuk a hús mellé a megpucolt sárgarépát egészben, és a tojásokat is, héjastól.
  4. Ha letelt a két óra, lapátkanállal szedjük ki a húst, a tojásokat és a répát, majd hagyjuk ezeket kihűlni.
  5. Gézzel bélelt szűrőn szűrjük át a levet, hogy teljesen tiszta legyen.
  6. Csontozzuk ki a húst, vágjuk darabokra, és szedjük tányérokba. Tegyünk mellé a főtt répából és a megpucolt, feldarabolt tojásból is, majd merjünk rá a léből, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!


Elkészítési tipp

Ha megkötött a kocsonya, fordítsuk tányérra, és tálaljuk citrommal!

Fontos, hogy kollagénben gazdag húsrészeket használjunk, ettől fog majd kocsonyásodni. Ha szárazabb húsokból készítenénk, használjunk zselatint a dermesztéshez.

A snidling és a friss chilipaprika kiválóan illik a kocsonyához tálaláskor.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent bele” kocsonya

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a sertéshúst, majd tegyük fel kétszeres mennyiségű vízben főni. Ahogy felforrt, habozzuk le, öntsük le a levét, mossuk át a húst és az edényt is, majd tegyük vissza, és öntsük fel újra két-, két és félszeres mennyiségű vízzel.
  2. Adjuk hozzá a fehérbort, a megpucolt hagymát, fokhagymát egészben, a babérleveleket, borsot. Alacsony lángon főzzük 3-4 órán keresztül: ne forraljuk, csak gyöngyözzön a lé. Sózzuk!
  3. Két óra elteltével rakjuk a hús mellé a megpucolt sárgarépát egészben, és a tojásokat is, héjastól.
  4. Ha letelt a két óra, lapátkanállal szedjük ki a húst, a tojásokat és a répát, majd hagyjuk ezeket kihűlni.
  5. Gézzel bélelt szűrőn szűrjük át a levet, hogy teljesen tiszta legyen.
  6. Csontozzuk ki a húst, vágjuk darabokra, és szedjük tányérokba. Tegyünk mellé a főtt répából és a megpucolt, feldarabolt tojásból is, majd merjünk rá a léből, és hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!



Elkészítési tipp

Ha megkötött a kocsonya, fordítsuk tányérra, és tálaljuk citrommal!

Fontos, hogy kollagénben gazdag húsrészeket használjunk, ettől fog majd kocsonyásodni. Ha szárazabb húsokból készítenénk, használjunk zselatint a dermesztéshez.

A snidling és a friss chilipaprika kiválóan illik a kocsonyához tálaláskor.