“Rántva is finom” Rántott batáta

A bunda sós íze kiválóan ellensúlyozza a batáta édességét. Nagyon laktató fogás.

Elő- és elkészítési idő

20 + 25 PERC

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 405 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  2. Pucoljuk és mossuk meg alaposan, majd szeljük 5 mm vastag szeletekre az édeskrumplit. Finoman sózzuk be, majd forgassuk meg a lisztben, hogy mindenhol egyenletesen rátapadjon.
  3. A lisztezett batáta szeleteket mártsuk felvert tojásba, majd hempergessük meg zsemlemorzsában úgy, hogy az édeskrumpli szeletek mindenhol be legyenek vonva.
  4. Helyezzük óvatosan a bundázott édeskrumplit a forró olajba, majd közepes hőmérsékleten, néha átforgatva süssük aranybarnára 3-4 perc alatt.
  5. Szárítsuk le papírtörlőn a rántott édeskrumplit, majd tálaljuk forrón a kedvünk szerinti körettel.




Elkészítési tipp

Fűszerezzük meg a bundát. Érdemes kipróbálni indiai, pikánsabb currykkel.

Akár köretként is tálalhatjuk húsokhoz.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentesen, például rizslisztből.

Vénusz Sütőolaj 2L

Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rántva is finom” Rántott batáta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  2. Pucoljuk és mossuk meg alaposan, majd szeljük 5 mm vastag szeletekre az édeskrumplit. Finoman sózzuk be, majd forgassuk meg a lisztben, hogy mindenhol egyenletesen rátapadjon.
  3. A lisztezett batáta szeleteket mártsuk felvert tojásba, majd hempergessük meg zsemlemorzsában úgy, hogy az édeskrumpli szeletek mindenhol be legyenek vonva.
  4. Helyezzük óvatosan a bundázott édeskrumplit a forró olajba, majd közepes hőmérsékleten, néha átforgatva süssük aranybarnára 3-4 perc alatt.
  5. Szárítsuk le papírtörlőn a rántott édeskrumplit, majd tálaljuk forrón a kedvünk szerinti körettel.





Elkészítési tipp

Fűszerezzük meg a bundát. Érdemes kipróbálni indiai, pikánsabb currykkel.

Akár köretként is tálalhatjuk húsokhoz.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentesen, például rizslisztből.