“Ez is ám saláta” petrezselymes pulykasaláta

Kiadós ebéd egy salátából? Elég hozzá egy bagett, és már is rakhatjuk a táskába, vihetjük magunkkal a munkába.

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 805 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl Vénusz étolaj
  • késhegynyi szerecsendió
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1 fél bagett felkockázva
  • 4-5 szál halványító zeller
  • 100 g bébispenót
  • 100 g cheddar sajt

Elkészítés

  1. Vágjuk 2 centis darabokra a pulykamellet, majd teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon süssük aranybarnára. Pirítsuk össze a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szedjük ki a serpenyőből, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 2-3 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben a felkockázott bagettet is, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Keverjük hozzá a csipetnyi reszelt szerecsendiót, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd adjuk hozzá a tejfölt is, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forgassuk össze az öntetet a pirított petrezselymes pulykával, az apró kockára vágott sajttal, a megmosott és leszárított bébispenóttal. Adjuk hozzá a hajszálvékony szeletekre szelt ropogós zellerszálat is, végül a pirított bagettkockákat és tálaljuk!


Elkészítési tipp

Csirkét is használhatunk, ha épp az van otthon.

Ízesítsük a salit kevés chilivel, ha szeretjük a csípőset!

Csináljuk botmixerrel a házi majonézt, lényegesen leegyszerűsíti a dolgot.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

879 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez is ám saláta” petrezselymes pulykasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 2 centis darabokra a pulykamellet, majd teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon süssük aranybarnára. Pirítsuk össze a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szedjük ki a serpenyőből, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 2-3 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben a felkockázott bagettet is, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Keverjük hozzá a csipetnyi reszelt szerecsendiót, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd adjuk hozzá a tejfölt is, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forgassuk össze az öntetet a pirított petrezselymes pulykával, az apró kockára vágott sajttal, a megmosott és leszárított bébispenóttal. Adjuk hozzá a hajszálvékony szeletekre szelt ropogós zellerszálat is, végül a pirított bagettkockákat és tálaljuk!



Elkészítési tipp

Csirkét is használhatunk, ha épp az van otthon.

Ízesítsük a salit kevés chilivel, ha szeretjük a csípőset!

Csináljuk botmixerrel a házi majonézt, lényegesen leegyszerűsíti a dolgot.