“Ez is ám saláta” petrezselymes pulykasaláta

Kiadós ebéd egy salátából? Elég hozzá egy bagett, és már is rakhatjuk a táskába, vihetjük magunkkal a munkába.

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 805 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1,5 dl Vénusz étolaj
  • késhegynyi szerecsendió
  • fél citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1 fél bagett felkockázva
  • 4-5 szál halványító zeller
  • 100 g bébispenót
  • 100 g cheddar sajt

Elkészítés

  1. Vágjuk 2 centis darabokra a pulykamellet, majd teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon süssük aranybarnára. Pirítsuk össze a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szedjük ki a serpenyőből, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 2-3 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben a felkockázott bagettet is, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Keverjük hozzá a csipetnyi reszelt szerecsendiót, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd adjuk hozzá a tejfölt is, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forgassuk össze az öntetet a pirított petrezselymes pulykával, az apró kockára vágott sajttal, a megmosott és leszárított bébispenóttal. Adjuk hozzá a hajszálvékony szeletekre szelt ropogós zellerszálat is, végül a pirított bagettkockákat és tálaljuk!


Elkészítési tipp

Csirkét is használhatunk, ha épp az van otthon.

Ízesítsük a salit kevés chilivel, ha szeretjük a csípőset!

Csináljuk botmixerrel a házi majonézt, lényegesen leegyszerűsíti a dolgot.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez is ám saláta” petrezselymes pulykasaláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 2 centis darabokra a pulykamellet, majd teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon süssük aranybarnára. Pirítsuk össze a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Szedjük ki a serpenyőből, majd hagyjuk kihűlni.
  2. 2-3 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben a felkockázott bagettet is, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben 1 tojás sárgáját keverjük ki a mustárral és a cukorral. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá az étolajat. Először csak cseppenként, aztán már lehet vékony sugárban is önteni a Vénusz étolajat. Keverjük hozzá a csipetnyi reszelt szerecsendiót, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd adjuk hozzá a tejfölt is, hogy salátaöntetet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forgassuk össze az öntetet a pirított petrezselymes pulykával, az apró kockára vágott sajttal, a megmosott és leszárított bébispenóttal. Adjuk hozzá a hajszálvékony szeletekre szelt ropogós zellerszálat is, végül a pirított bagettkockákat és tálaljuk!



Elkészítési tipp

Csirkét is használhatunk, ha épp az van otthon.

Ízesítsük a salit kevés chilivel, ha szeretjük a csípőset!

Csináljuk botmixerrel a házi majonézt, lényegesen leegyszerűsíti a dolgot.