“Egytál kelet” Kókusztejes-currys rakott karfiol

A karfiol egyik legjobb felhasználási módja, ha rakott ételt készítünk belőle. Ez a kókusztejes-currys verzió tetszeni fog az ínyenc családtagoknak.

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 415 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g rizs
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 3,2 dl víz
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 30 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • 1 tk őrölt koriander
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 1 fej karfiol
  • 3 dl kókusztej
  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • friss koriander / petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd 4-5 perc alatt főzzük elő a rózsáira szedett karfiolt. Tegyük félre.
  2. Főzzük meg a rizst: Hevítsünk fazékban kevés étolajat, pirítsuk át benne a rizst, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd vegyük le a lángot a legkisebbre, fedjük le és 15 perc alatt főzzük készre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a feldarabolt hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst és az őrölt koriandert, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Mikor megsült, facsarjuk rá a citrom levét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy hőálló tálat kenjünk ki enyhén olajjal, majd egyengessük el benne a rizst. Rétegezzük a rizsre a megpirított darált húst, majd a karfiolt is. Botmixerrel turmixoljuk össze a kókusztejet a tojásokkal és a kevés liszttel, majd öntsük a karfiolra. Rázogassuk meg kicsit a tálat, hogy mindenhova eljusson a kókusztejes öntet, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!


Elkészítési tipp

Darált pulykahúsból is elkészíthetjük!

A húst ízesíthetjük kedvünk szerint indiai fűszerkeverékekkel.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthetjük, ha csicseriborsólisztet használunk a szósz sűrítéséhez.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egytál kelet” Kókusztejes-currys rakott karfiol

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd 4-5 perc alatt főzzük elő a rózsáira szedett karfiolt. Tegyük félre.
  2. Főzzük meg a rizst: Hevítsünk fazékban kevés étolajat, pirítsuk át benne a rizst, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd vegyük le a lángot a legkisebbre, fedjük le és 15 perc alatt főzzük készre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a feldarabolt hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst és az őrölt koriandert, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Mikor megsült, facsarjuk rá a citrom levét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy hőálló tálat kenjünk ki enyhén olajjal, majd egyengessük el benne a rizst. Rétegezzük a rizsre a megpirított darált húst, majd a karfiolt is. Botmixerrel turmixoljuk össze a kókusztejet a tojásokkal és a kevés liszttel, majd öntsük a karfiolra. Rázogassuk meg kicsit a tálat, hogy mindenhova eljusson a kókusztejes öntet, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!



Elkészítési tipp

Darált pulykahúsból is elkészíthetjük!

A húst ízesíthetjük kedvünk szerint indiai fűszerkeverékekkel.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthetjük, ha csicseriborsólisztet használunk a szósz sűrítéséhez.