“Egytál kelet” Kókusztejes-currys rakott karfiol

A karfiol egyik legjobb felhasználási módja, ha rakott ételt készítünk belőle. Ez a kókusztejes-currys verzió tetszeni fog az ínyenc családtagoknak.

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 415 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g rizs
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 3,2 dl víz
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 30 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • 1 tk őrölt koriander
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 1 fej karfiol
  • 3 dl kókusztej
  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • friss koriander / petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd 4-5 perc alatt főzzük elő a rózsáira szedett karfiolt. Tegyük félre.
  2. Főzzük meg a rizst: Hevítsünk fazékban kevés étolajat, pirítsuk át benne a rizst, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd vegyük le a lángot a legkisebbre, fedjük le és 15 perc alatt főzzük készre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a feldarabolt hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst és az őrölt koriandert, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Mikor megsült, facsarjuk rá a citrom levét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy hőálló tálat kenjünk ki enyhén olajjal, majd egyengessük el benne a rizst. Rétegezzük a rizsre a megpirított darált húst, majd a karfiolt is. Botmixerrel turmixoljuk össze a kókusztejet a tojásokkal és a kevés liszttel, majd öntsük a karfiolra. Rázogassuk meg kicsit a tálat, hogy mindenhova eljusson a kókusztejes öntet, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!


Elkészítési tipp

Darált pulykahúsból is elkészíthetjük!

A húst ízesíthetjük kedvünk szerint indiai fűszerkeverékekkel.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthetjük, ha csicseriborsólisztet használunk a szósz sűrítéséhez.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egytál kelet” Kókusztejes-currys rakott karfiol

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd 4-5 perc alatt főzzük elő a rózsáira szedett karfiolt. Tegyük félre.
  2. Főzzük meg a rizst: Hevítsünk fazékban kevés étolajat, pirítsuk át benne a rizst, majd öntsük fel forrásban lévő vízzel. Sózzuk, majd vegyük le a lángot a legkisebbre, fedjük le és 15 perc alatt főzzük készre.
  3. Nagy teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a feldarabolt hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a kétféle darált húst és az őrölt koriandert, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Mikor megsült, facsarjuk rá a citrom levét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy hőálló tálat kenjünk ki enyhén olajjal, majd egyengessük el benne a rizst. Rétegezzük a rizsre a megpirított darált húst, majd a karfiolt is. Botmixerrel turmixoljuk össze a kókusztejet a tojásokkal és a kevés liszttel, majd öntsük a karfiolra. Rázogassuk meg kicsit a tálat, hogy mindenhova eljusson a kókusztejes öntet, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. Tálaljuk forrón, friss korianderrel!



Elkészítési tipp

Darált pulykahúsból is elkészíthetjük!

A húst ízesíthetjük kedvünk szerint indiai fűszerkeverékekkel.

Ételallergia tipp

Gluténmentesen is elkészíthetjük, ha csicseriborsólisztet használunk a szósz sűrítéséhez.