“Egybesütött beszélgetés” Rakott húsos-gomba pite

Egy szombat délutáni baráti összejövetelhez tökéletes indítás a húsos-gombás pite. Csevegés közben mindenki elmajszolhat egy-egy szeletet.

Elő- és elkészítési idő

40 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 366 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marha
  • 30 dkg darált sertés
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 30 dkg csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a Vénusz Sütőmargarinból, a tojás sárgájából, a csipet sóból és a kevés vízből. Ha összeállt, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapnak, adjuk hozzá a kétféle darált húst, majd néha átkavarva süssük 6-7 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint, és morzsoljunk rá friss rozmaringot.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  4. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk vékony szeletekre.
  5. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkét felét fél centi vastagságúra.  Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és liszttel megszórt piteformát.
  6. Töltsük a tésztára a húsos tölteléket, majd fedjük be vékony szeletekre szelt gombával. Hintsük be friss kakukkfűvel.
  7. Vágjunk 1-2 centis csíkokat a maradék kinyújtott tésztából, és rácsozzuk be vele a húsos-gombás pite tetejét. Kenjük le a tésztát kevés vízzel kikevert tojás sárgájával. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg aranybarna lesz a pite teteje.
  8. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd tálaljuk krémesre kevert tejföllel.


                  Elkészítési tipp

                  Akár egész éjjel pihentethetjük a tésztát a hűtőben!

                  Készíthetjük kizárólag marhahúsból, de ha sertéssel is keverjük a darált húst, kevésbé lesz száraz.

                  Hintsük be a hús és a gomba közötti részt reszelt parmezánnal, csoda finom lesz!

                  Vénusz 100% napraforgó-étolaj

                  A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

                  Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

                  TOVÁBBI RECEPTEK

                  712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

                  Betöltést jelző forgó ikon

                  További receptek betöltése

                  “Egybesütött beszélgetés” Rakott húsos-gomba pite

                  Hozzávalók

                  Elkészítés

                  1. Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a Vénusz Sütőmargarinból, a tojás sárgájából, a csipet sóból és a kevés vízből. Ha összeállt, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe pihenni fél órára.
                  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapnak, adjuk hozzá a kétféle darált húst, majd néha átkavarva süssük 6-7 percen keresztül. Sózzuk ízlés szerint, és morzsoljunk rá friss rozmaringot.
                  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
                  4. Tisztítsuk meg a gombát, és vágjuk vékony szeletekre.
                  5. Vágjuk ketté a tésztát, majd belisztezett felületen nyújtsuk ki mindkét felét fél centi vastagságúra.  Az egyikkel béleljünk ki egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és liszttel megszórt piteformát.
                  6. Töltsük a tésztára a húsos tölteléket, majd fedjük be vékony szeletekre szelt gombával. Hintsük be friss kakukkfűvel.
                  7. Vágjunk 1-2 centis csíkokat a maradék kinyújtott tésztából, és rácsozzuk be vele a húsos-gombás pite tetejét. Kenjük le a tésztát kevés vízzel kikevert tojás sárgájával. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre, amíg aranybarna lesz a pite teteje.
                  8. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd tálaljuk krémesre kevert tejföllel.



                                  Elkészítési tipp

                                  Akár egész éjjel pihentethetjük a tésztát a hűtőben!

                                  Készíthetjük kizárólag marhahúsból, de ha sertéssel is keverjük a darált húst, kevésbé lesz száraz.

                                  Hintsük be a hús és a gomba közötti részt reszelt parmezánnal, csoda finom lesz!