“Irul pirul a csirke” ropogós citromos szezámmagos csirke pak choi-al

A pak choi frissessége tökéletesen illik a tavaszi ételekhez. Ropogós és üde zöld, érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 402 Kcal

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db bőrös csirkemell
  • 4 db pak choy
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 retek
  • 2-3 ek Vénusz étolaj
  • 5-6 ek szezámmag
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hevítsünk étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk nagy lángon 2-3 percig a csirkemelleket bőrös oldalukkal lefelé. Tegyük át egy tepsibe a bőrös oldalával felfelé, facsarjunk rá citromot és sózzuk. Helyezzük az előmelegített sütőbe, majd süssük készre további 8-9 perc alatt. Ha kész, pihentessük a húsokat vágódeszkán 3-4 percig.
  3. Amíg a csirke sül, pár perc alatt pirítsuk át a forró serpenyőben a megtisztított, hosszában félbevágott pak choyokat. Szórjunk mellé felkarikázott retket, fokhagymát majd a szezámmagot. 4-5 perc sütés elég is lesz,  utána sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a csirkével! Hintsünk rá némi friss koriandert.


        Elkészítési tipp

        Szórjuk meg friss chilivel, ezzel még több színt és ízt kap az étel. 


        A retek nagyon finom párolva: érdemes más ételekhez, forró salátákhoz is kipróbálni.


        Kanálnyi szezámolajjal is gazdagíthatjuk a zöldségek ízét sütés közben.

        Vénusz 100% napraforgó-étolaj

        A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Irul pirul a csirke” ropogós citromos szezámmagos csirke pak choi-al

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
        2. Hevítsünk étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk nagy lángon 2-3 percig a csirkemelleket bőrös oldalukkal lefelé. Tegyük át egy tepsibe a bőrös oldalával felfelé, facsarjunk rá citromot és sózzuk. Helyezzük az előmelegített sütőbe, majd süssük készre további 8-9 perc alatt. Ha kész, pihentessük a húsokat vágódeszkán 3-4 percig.
        3. Amíg a csirke sül, pár perc alatt pirítsuk át a forró serpenyőben a megtisztított, hosszában félbevágott pak choyokat. Szórjunk mellé felkarikázott retket, fokhagymát majd a szezámmagot. 4-5 perc sütés elég is lesz,  utána sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a csirkével! Hintsünk rá némi friss koriandert.



              Elkészítési tipp

              Szórjuk meg friss chilivel, ezzel még több színt és ízt kap az étel. 


              A retek nagyon finom párolva: érdemes más ételekhez, forró salátákhoz is kipróbálni.


              Kanálnyi szezámolajjal is gazdagíthatjuk a zöldségek ízét sütés közben.