“Irul pirul a csirke” ropogós citromos szezámmagos csirke pak choi-al

A pak choi frissessége tökéletesen illik a tavaszi ételekhez. Ropogós és üde zöld, érdemes kipróbálni.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 402 Kcal

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 db bőrös csirkemell
  • 4 db pak choy
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 retek
  • 2-3 ek Vénusz étolaj
  • 5-6 ek szezámmag
  • 1 citrom leve
  • friss koriander
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hevítsünk étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk nagy lángon 2-3 percig a csirkemelleket bőrös oldalukkal lefelé. Tegyük át egy tepsibe a bőrös oldalával felfelé, facsarjunk rá citromot és sózzuk. Helyezzük az előmelegített sütőbe, majd süssük készre további 8-9 perc alatt. Ha kész, pihentessük a húsokat vágódeszkán 3-4 percig.
  3. Amíg a csirke sül, pár perc alatt pirítsuk át a forró serpenyőben a megtisztított, hosszában félbevágott pak choyokat. Szórjunk mellé felkarikázott retket, fokhagymát majd a szezámmagot. 4-5 perc sütés elég is lesz,  utána sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a csirkével! Hintsünk rá némi friss koriandert.


        Elkészítési tipp

        Szórjuk meg friss chilivel, ezzel még több színt és ízt kap az étel. 


        A retek nagyon finom párolva: érdemes más ételekhez, forró salátákhoz is kipróbálni.


        Kanálnyi szezámolajjal is gazdagíthatjuk a zöldségek ízét sütés közben.

        Vénusz napraforgó-étolaj

        Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

        Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

        TOVÁBBI RECEPTEK

        645 db recept találat. Elértél a lista aljára.

        Betöltést jelző forgó ikon

        További receptek betöltése

        “Irul pirul a csirke” ropogós citromos szezámmagos csirke pak choi-al

        Hozzávalók

        Elkészítés

        1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
        2. Hevítsünk étolajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk nagy lángon 2-3 percig a csirkemelleket bőrös oldalukkal lefelé. Tegyük át egy tepsibe a bőrös oldalával felfelé, facsarjunk rá citromot és sózzuk. Helyezzük az előmelegített sütőbe, majd süssük készre további 8-9 perc alatt. Ha kész, pihentessük a húsokat vágódeszkán 3-4 percig.
        3. Amíg a csirke sül, pár perc alatt pirítsuk át a forró serpenyőben a megtisztított, hosszában félbevágott pak choyokat. Szórjunk mellé felkarikázott retket, fokhagymát majd a szezámmagot. 4-5 perc sütés elég is lesz,  utána sózzuk ízlés szerint, és tálaljuk forrón a csirkével! Hintsünk rá némi friss koriandert.



              Elkészítési tipp

              Szórjuk meg friss chilivel, ezzel még több színt és ízt kap az étel. 


              A retek nagyon finom párolva: érdemes más ételekhez, forró salátákhoz is kipróbálni.


              Kanálnyi szezámolajjal is gazdagíthatjuk a zöldségek ízét sütés közben.