“Te vagy a legszebb” Amerikai palacsinta

Az is el tudja készíteni, aki amúgy messziről kerüli a konyhát. Az amerikai palacsinta nem túl ördöngős, de annál  finomabb! Boldog nőnapot kívánunk vele!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1012 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 100 g étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • mogyoró, bogyós gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a feldarabolt csokit, amíg teljesen beleolvad.
  2. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját, majd verjünk kemény habot a fehérjéből egy csipet só hozzáadásával.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint és a tejet, majd keverjünk sűrű tésztát belőle. Forgassuk hozzá a tojáshabot is, hogy lazítsuk a tésztát.
  4. Hevítsünk olajat közepes lángon teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben. Merjünk csapott merőkanálnyitésztát a serpenyőbe, majd pár perc sütés után forgassuk meg a kis palacsintákat, hogy aranybarna legyen a másik oldaluk is.
  5. Verjünk tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból, majd tálaljuk kedvünk szerint rétegezve a hozzávalókat.


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Minden piros, bogyós gyümölcs illik hozzá, bármelyikkel tálalhatjuk, amit szeretünk.


Ha van otthon juharszirup, édesíthetjük azzal is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te vagy a legszebb” Amerikai palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a feldarabolt csokit, amíg teljesen beleolvad.
  2. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját, majd verjünk kemény habot a fehérjéből egy csipet só hozzáadásával.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint és a tejet, majd keverjünk sűrű tésztát belőle. Forgassuk hozzá a tojáshabot is, hogy lazítsuk a tésztát.
  4. Hevítsünk olajat közepes lángon teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben. Merjünk csapott merőkanálnyitésztát a serpenyőbe, majd pár perc sütés után forgassuk meg a kis palacsintákat, hogy aranybarna legyen a másik oldaluk is.
  5. Verjünk tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból, majd tálaljuk kedvünk szerint rétegezve a hozzávalókat.



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Minden piros, bogyós gyümölcs illik hozzá, bármelyikkel tálalhatjuk, amit szeretünk.


Ha van otthon juharszirup, édesíthetjük azzal is.