“Te vagy a legszebb” Amerikai palacsinta

Az is el tudja készíteni, aki amúgy messziről kerüli a konyhát. Az amerikai palacsinta nem túl ördöngős, de annál  finomabb! Boldog nőnapot kívánunk vele!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1012 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 100 g étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • mogyoró, bogyós gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a feldarabolt csokit, amíg teljesen beleolvad.
  2. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját, majd verjünk kemény habot a fehérjéből egy csipet só hozzáadásával.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint és a tejet, majd keverjünk sűrű tésztát belőle. Forgassuk hozzá a tojáshabot is, hogy lazítsuk a tésztát.
  4. Hevítsünk olajat közepes lángon teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben. Merjünk csapott merőkanálnyitésztát a serpenyőbe, majd pár perc sütés után forgassuk meg a kis palacsintákat, hogy aranybarna legyen a másik oldaluk is.
  5. Verjünk tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból, majd tálaljuk kedvünk szerint rétegezve a hozzávalókat.


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Minden piros, bogyós gyümölcs illik hozzá, bármelyikkel tálalhatjuk, amit szeretünk.


Ha van otthon juharszirup, édesíthetjük azzal is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Te vagy a legszebb” Amerikai palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük hozzá a feldarabolt csokit, amíg teljesen beleolvad.
  2. Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját, majd verjünk kemény habot a fehérjéből egy csipet só hozzáadásával.
  3. Nagy keverőedényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint és a tejet, majd keverjünk sűrű tésztát belőle. Forgassuk hozzá a tojáshabot is, hogy lazítsuk a tésztát.
  4. Hevítsünk olajat közepes lángon teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben. Merjünk csapott merőkanálnyitésztát a serpenyőbe, majd pár perc sütés után forgassuk meg a kis palacsintákat, hogy aranybarna legyen a másik oldaluk is.
  5. Verjünk tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból, majd tálaljuk kedvünk szerint rétegezve a hozzávalókat.



Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen apróra vágott maggal.


Minden piros, bogyós gyümölcs illik hozzá, bármelyikkel tálalhatjuk, amit szeretünk.


Ha van otthon juharszirup, édesíthetjük azzal is.