“Aranyifjak kedvence” hagymaleves

A legegyszerűbb hozzávalókból is készülhet forradalmi leves, márpedig ez a hagymaleves méltó évszázados jó hírére, ünnepeljünk vele!

Elő- és elkészítési idő

2,5 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6-8 főre

Kalória

~ 250 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kg vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 l víz
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • kenyér vagy bagett
  • 15 dkg gruyere sajt

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeljük a mintázata mentén nagyobb darabokra az összes hagymát. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon kezdjük el fonnyasztani. Néha átkavarva, közepes lángon karamellizáljuk másfél órán keresztül, amíg egységesen aranybarna lesz.
  2. Öntsük fel a fehérborral, majd a vízzel. Adjuk hozzá a lereszelt szerecsendiót, sózzuk ízlés szerint, és főzzük készre további háromnegyed óra alatt.
  3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
  4. Pirítsunk kenyeret, majd szedjük hőálló tálkákba a levest. Tegyünk pirítóst mindegyik adagra, és szórjuk meg bőségesen reszelt gruyere sajttal, majd tegyük az előmelegített sütőbe 8-10 percre, amíg megolvad a sajt.
  5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal!


            Elkészítési tipp

            Tálaláskor ízesíthetjük kevés friss kakukkfűvel!

            Ennek a levesnek kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk kicsit állni, másnap a legfinomabb.

            Ételallergia tipp

            Használjunk gruyere sajtot, ez illik a legjobban ehhez a leveshez, ráadásul laktózmentes.

            Vénusz napraforgó-étolaj

            Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

            Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

            TOVÁBBI RECEPTEK

            626 db recept találat. Elértél a lista aljára.

            Betöltést jelző forgó ikon

            További receptek betöltése

            “Aranyifjak kedvence” hagymaleves

            Hozzávalók

            Elkészítés

            1. Pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeljük a mintázata mentén nagyobb darabokra az összes hagymát. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon kezdjük el fonnyasztani. Néha átkavarva, közepes lángon karamellizáljuk másfél órán keresztül, amíg egységesen aranybarna lesz.
            2. Öntsük fel a fehérborral, majd a vízzel. Adjuk hozzá a lereszelt szerecsendiót, sózzuk ízlés szerint, és főzzük készre további háromnegyed óra alatt.
            3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, ha van grillfokozat, kapcsoljuk be.
            4. Pirítsunk kenyeret, majd szedjük hőálló tálkákba a levest. Tegyünk pirítóst mindegyik adagra, és szórjuk meg bőségesen reszelt gruyere sajttal, majd tegyük az előmelegített sütőbe 8-10 percre, amíg megolvad a sajt.
            5. Tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal!



                      Elkészítési tipp

                      Tálaláskor ízesíthetjük kevés friss kakukkfűvel!

                      Ennek a levesnek kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk kicsit állni, másnap a legfinomabb.

                      Ételallergia tipp

                      Használjunk gruyere sajtot, ez illik a legjobban ehhez a leveshez, ráadásul laktózmentes.