“12 pontos” gombapörkölt galuskával

Krémes és fenséges gombapörkölt, amit érdemes elkészíteni a hosszúhétvégére.

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 435 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csiperkegomba
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors
  • laktózmentes tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a gombát, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát, majd néha átkavarva pirítsuk, amíg össze nem esik kicsit. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a fehérbort és a sűrített paradicsomot. Fedjük le, és főzzük alacsony lángon készre 30 perc alatt.
  3. Készítsük el a galuskát is: nagy keverőedényben kevés víz hozzáadásával keverjünk csomómentes tésztát a lisztből, tojásokból, sóból és a Vénusz Sütőmargarinból.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, enyhén sózzuk, majd galuskaszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, főzzük további 4-5 percig, majd szűrjük és csepegtessük le.
  5. Szedjük ki a pörköltből a gombák ¾-ét, majd a maradékot sűrítsük be botmixer segítségével. Tegyük vissza a kiszedett gombákat, forraljuk újra, majd tálaljuk forrón a galuskával és laktózmentes tejföllel.




Elkészítési tipp

Tálaljuk kevés friss chilivel!

Friss petrezselyemmel is megszórhatjuk, nagyon jól fog menni a gombapörkölthöz.

Ételallergia tipp

A galuskát készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből, így akár az arra érzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“12 pontos” gombapörkölt galuskával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a gombát, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát, majd néha átkavarva pirítsuk, amíg össze nem esik kicsit. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a fehérbort és a sűrített paradicsomot. Fedjük le, és főzzük alacsony lángon készre 30 perc alatt.
  3. Készítsük el a galuskát is: nagy keverőedényben kevés víz hozzáadásával keverjünk csomómentes tésztát a lisztből, tojásokból, sóból és a Vénusz Sütőmargarinból.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, enyhén sózzuk, majd galuskaszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, főzzük további 4-5 percig, majd szűrjük és csepegtessük le.
  5. Szedjük ki a pörköltből a gombák ¾-ét, majd a maradékot sűrítsük be botmixer segítségével. Tegyük vissza a kiszedett gombákat, forraljuk újra, majd tálaljuk forrón a galuskával és laktózmentes tejföllel.





Elkészítési tipp

Tálaljuk kevés friss chilivel!

Friss petrezselyemmel is megszórhatjuk, nagyon jól fog menni a gombapörkölthöz.

Ételallergia tipp

A galuskát készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből, így akár az arra érzékenyek is ehetnek belőle.