“12 pontos” gombapörkölt galuskával

Krémes és fenséges gombapörkölt, amit érdemes elkészíteni a hosszúhétvégére.

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 435 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg csiperkegomba
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors



  • laktózmentes tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a gombát, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát, majd néha átkavarva pirítsuk, amíg össze nem esik kicsit. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a fehérbort és a sűrített paradicsomot. Fedjük le, és főzzük alacsony lángon készre 30 perc alatt.
  3. Készítsük el a galuskát is: nagy keverőedényben kevés víz hozzáadásával keverjünk csomómentes tésztát a lisztből, tojásokból, sóból és a Vénusz Sütőmargarinból.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, enyhén sózzuk, majd galuskaszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, főzzük további 4-5 percig, majd szűrjük és csepegtessük le.
  5. Szedjük ki a pörköltből a gombák ¾-ét, majd a maradékot sűrítsük be botmixer segítségével. Tegyük vissza a kiszedett gombákat, forraljuk újra, majd tálaljuk forrón a galuskával és laktózmentes tejföllel.




Elkészítési tipp

Tálaljuk kevés friss chilivel!

Friss petrezselyemmel is megszórhatjuk, nagyon jól fog menni a gombapörkölthöz.

Ételallergia tipp

A galuskát készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből, így akár az arra érzékenyek is ehetnek belőle.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“12 pontos” gombapörkölt galuskával

Hozzávalók



Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a gombát, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  2. Kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Adjuk hozzá a feldarabolt gombát, majd néha átkavarva pirítsuk, amíg össze nem esik kicsit. Adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd a fehérbort és a sűrített paradicsomot. Fedjük le, és főzzük alacsony lángon készre 30 perc alatt.
  3. Készítsük el a galuskát is: nagy keverőedényben kevés víz hozzáadásával keverjünk csomómentes tésztát a lisztből, tojásokból, sóból és a Vénusz Sütőmargarinból.
  4. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet, enyhén sózzuk, majd galuskaszaggatóval szaggassuk bele a tésztát. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére, főzzük további 4-5 percig, majd szűrjük és csepegtessük le.
  5. Szedjük ki a pörköltből a gombák ¾-ét, majd a maradékot sűrítsük be botmixer segítségével. Tegyük vissza a kiszedett gombákat, forraljuk újra, majd tálaljuk forrón a galuskával és laktózmentes tejföllel.





Elkészítési tipp

Tálaljuk kevés friss chilivel!

Friss petrezselyemmel is megszórhatjuk, nagyon jól fog menni a gombapörkölthöz.

Ételallergia tipp

A galuskát készíthetjük gluténmentes lisztkeverékből, így akár az arra érzékenyek is ehetnek belőle.