“Talpra magyar, hív a pocak”Gundel palacsinta

Hagyományos kedvencünk a Gundel palacsinta: csupa dió és csoki, és ezen a március 15-én a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk róla.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 390 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 dl mandulatej
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2+2 ek Vénusz Sütőolaj
  • csipet só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl szénsavas ásványvíz / szóda
  • 250 g dió
  • 2 dl mandulatej
  • 4 ek porcukor
  • 3 cl rum
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél marék mazsola
  • fél narancs leve
  • 25 dkg cukor
  • 60 g kakaópor
  • 2 dl víz
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Kezdjük a diós töltelékkel: daráljuk le a diót, majd forraljuk fel a mandulatejjel, porcukorral, rummal, fél vaníliarúd kikapart magjával és a narancs levével. Gyakran kavarva, alacsony lángon főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik kicsit, majd keverjük hozzá a mazsolát is.
  2. Nagy keverőedényben botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, mandulatejből és a kevés olajból. Adjuk hozzá a csipet sót és a kanálnyi cukrot, majd a szénsavas vizet, és pihentessük pár percig.
  3. Hevítsünk sütőolajat palacsintasütőben, majd merőkanállal merjünk egy adag híg tésztát a forró serpenyőbe. Terítsük szét kicsit, hogy mindenhova eljusson a tészta, majd süssük 2-3 percig, amíg megpirul az alja. Lapátkanál segítségével forgassuk meg a palacsintát, hogy a másik oldala is átsüljön, majd tegyük tányérra, és ismételjük a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  4. Forraljuk fel a vizet a kakaóporral és a cukorral, majd időnként megkavarva sűrítsük be alacsony lángon 8-10 perc alatt, hogy sűrű öntetet kapjunk.
  5. Állítsuk össze a palacsintákat: kenjük be alaposan a diós töltelékkel, hajtsuk az egyik felét a másikra, majd hajtsuk még egyszer félbe, hogy negyed körcikket kapjunk.
  6. Tálaljuk forrón a csokiöntettel, és ízlés szerint porcukorral.


Elkészítési tipp

Ne várjunk a palacsintával, amíg kihűl, forrón az igazi!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tésztához használjunk rizs- vagy szójatejet.

Nagyon finom palacsintát süthetünk rizslisztből is, így ha érzékenyek vagyunk a gluténra, ezzel is készíthetjük.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Talpra magyar, hív a pocak”Gundel palacsinta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a diós töltelékkel: daráljuk le a diót, majd forraljuk fel a mandulatejjel, porcukorral, rummal, fél vaníliarúd kikapart magjával és a narancs levével. Gyakran kavarva, alacsony lángon főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik kicsit, majd keverjük hozzá a mazsolát is.
  2. Nagy keverőedényben botmixer segítségével készítsünk híg palacsintatésztát a lisztből, tojásokból, mandulatejből és a kevés olajból. Adjuk hozzá a csipet sót és a kanálnyi cukrot, majd a szénsavas vizet, és pihentessük pár percig.
  3. Hevítsünk sütőolajat palacsintasütőben, majd merőkanállal merjünk egy adag híg tésztát a forró serpenyőbe. Terítsük szét kicsit, hogy mindenhova eljusson a tészta, majd süssük 2-3 percig, amíg megpirul az alja. Lapátkanál segítségével forgassuk meg a palacsintát, hogy a másik oldala is átsüljön, majd tegyük tányérra, és ismételjük a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  4. Forraljuk fel a vizet a kakaóporral és a cukorral, majd időnként megkavarva sűrítsük be alacsony lángon 8-10 perc alatt, hogy sűrű öntetet kapjunk.
  5. Állítsuk össze a palacsintákat: kenjük be alaposan a diós töltelékkel, hajtsuk az egyik felét a másikra, majd hajtsuk még egyszer félbe, hogy negyed körcikket kapjunk.
  6. Tálaljuk forrón a csokiöntettel, és ízlés szerint porcukorral.



Elkészítési tipp

Ne várjunk a palacsintával, amíg kihűl, forrón az igazi!

Ételallergia tipp

Laktózmentes tésztához használjunk rizs- vagy szójatejet.

Nagyon finom palacsintát süthetünk rizslisztből is, így ha érzékenyek vagyunk a gluténra, ezzel is készíthetjük.