“Rá lehet kattanni” Angol reggeli

Az angol reggeli eléggé megosztó, sokan a bab miatt nem annyira kedvelik, téli reggeleken azonban nincs is ennél kiadósabb étel, csak győzzük utána lemozogni.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

1 főre

Kalória

~1460 kCal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 2 szelet bacon
  • 1 kolbász (angol kolbász, vagy világos színű grillkolbász)
  • 2 fej gomba
  • fél paradicsom
  • 400g  paradicsomos babkonzerv
  • 5 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • bors

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és a serpenyő felében elkezdjük pirítani a bacont: mindkét felét süssük ropogósra. Tegyük mellé a kolbászt is, a felszeletelt gombát, és a fél paradicsomot, amit a héjas felén kezdjünk sütni.
  3. Ha a bacon megsült, szedjük tányérra, közben forgassuk a kolbászt és a paradicsomot is a másik oldalára. A gombát néha kavarjuk át.
  4. Üssünk tojást a bacon helyére. Próbáljuk egyben tartani, hogy ne folyjon ki a sárgája.
  5. Amikor a tojás alja megszilárdult, óvatosan nyúljunk alá lapáttal, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Le is vehetjük a tűzről, a serpenyő hőjétől pont meg fog szilárdulni a másik fele is tálalásig.
  6. Nyissuk ki a babkonzervet, egy kis forraló edényben a felét melegítsük amíg összerottyan, és tálalhatunk is.
  7. Halmozzuk tányérra a gombát, a tojást a bacont, a kolbászt, a paradicsomot és a babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Ropogós bagettel tálaljuk.



Elkészítési tipp

Ha nem vagyunk oda a babért, helyettesíthetjük csicseriborsóval vagy zöldborsóval is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Rá lehet kattanni” Angol reggeli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és a serpenyő felében elkezdjük pirítani a bacont: mindkét felét süssük ropogósra. Tegyük mellé a kolbászt is, a felszeletelt gombát, és a fél paradicsomot, amit a héjas felén kezdjünk sütni.
  3. Ha a bacon megsült, szedjük tányérra, közben forgassuk a kolbászt és a paradicsomot is a másik oldalára. A gombát néha kavarjuk át.
  4. Üssünk tojást a bacon helyére. Próbáljuk egyben tartani, hogy ne folyjon ki a sárgája.
  5. Amikor a tojás alja megszilárdult, óvatosan nyúljunk alá lapáttal, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg. Le is vehetjük a tűzről, a serpenyő hőjétől pont meg fog szilárdulni a másik fele is tálalásig.
  6. Nyissuk ki a babkonzervet, egy kis forraló edényben a felét melegítsük amíg összerottyan, és tálalhatunk is.
  7. Halmozzuk tányérra a gombát, a tojást a bacont, a kolbászt, a paradicsomot és a babot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Ropogós bagettel tálaljuk.




Elkészítési tipp

Ha nem vagyunk oda a babért, helyettesíthetjük csicseriborsóval vagy zöldborsóval is.

Vénusz tipp

Készíthetjük az ételt Vénusz Omega 3&6 étolajjal is, mely segít a vér normál koleszterinszintjének fenntartásában.