“Formába öntött tavasz” kókuszos cupcake

A húsvéti készülődés jegyében érdemes nekifogni ennek a kókuszos, pihe-puha sütinek, ami garantáltan feldobja a napunkat.

Elő- és elkészítési idő

20 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 cupcake

Kalória

~ 245 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g porcukor
  • 2 ek kókusztej
  • kókuszforgács a tetejére

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet! Keverjük hozzá a kókusztejet, majd a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport és a csipet sót is. Keverjük addig, amíg csomómentes, híg tésztát kapunk.
  3. Öntsük a tésztát cupcake formákba, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
  4. Keverjük ki a kanálnyi kókusztejet a porcukorral, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Öntsük a kihűlt tortácskák tetejére, majd hintsük be kókuszforgáccsal.
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Tehetünk a tésztába fehércsoki darabokat, ha fokozni szeretnénk az ízeket.

Adjuk hozzá fél vaníliarúd kikapart magjait, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek is kipróbálhatják gluténmentes süteménylisztből.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Formába öntött tavasz” kókuszos cupcake

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet! Keverjük hozzá a kókusztejet, majd a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport és a csipet sót is. Keverjük addig, amíg csomómentes, híg tésztát kapunk.
  3. Öntsük a tésztát cupcake formákba, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
  4. Keverjük ki a kanálnyi kókusztejet a porcukorral, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Öntsük a kihűlt tortácskák tetejére, majd hintsük be kókuszforgáccsal.
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Tehetünk a tésztába fehércsoki darabokat, ha fokozni szeretnénk az ízeket.

Adjuk hozzá fél vaníliarúd kikapart magjait, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek is kipróbálhatják gluténmentes süteménylisztből.