“Formába öntött tavasz” kókuszos cupcake

A húsvéti készülődés jegyében érdemes nekifogni ennek a kókuszos, pihe-puha sütinek, ami garantáltan feldobja a napunkat.

Elő- és elkészítési idő

20 + 25 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 cupcake

Kalória

~ 245 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g porcukor
  • 2 ek kókusztej
  • kókuszforgács a tetejére

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet! Keverjük hozzá a kókusztejet, majd a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport és a csipet sót is. Keverjük addig, amíg csomómentes, híg tésztát kapunk.
  3. Öntsük a tésztát cupcake formákba, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
  4. Keverjük ki a kanálnyi kókusztejet a porcukorral, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Öntsük a kihűlt tortácskák tetejére, majd hintsük be kókuszforgáccsal.
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Tehetünk a tésztába fehércsoki darabokat, ha fokozni szeretnénk az ízeket.

Adjuk hozzá fél vaníliarúd kikapart magjait, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek is kipróbálhatják gluténmentes süteménylisztből.

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

Különleges vanília ízével, magas (80%) zsírtartalma révén ritka termék a piacon. A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

867 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Formába öntött tavasz” kókuszos cupcake

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet! Keverjük hozzá a kókusztejet, majd a kókuszreszeléket, lisztet, sütőport és a csipet sót is. Keverjük addig, amíg csomómentes, híg tésztát kapunk.
  3. Öntsük a tésztát cupcake formákba, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 20-25 perc alatt. Ha kész, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
  4. Keverjük ki a kanálnyi kókusztejet a porcukorral, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Öntsük a kihűlt tortácskák tetejére, majd hintsük be kókuszforgáccsal.
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Tehetünk a tésztába fehércsoki darabokat, ha fokozni szeretnénk az ízeket.

Adjuk hozzá fél vaníliarúd kikapart magjait, így még finomabb lesz!

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek is kipróbálhatják gluténmentes süteménylisztből.