“Puha beszélgetés” könnyű csokitorta

Krémes, réteges, csokis. Kötelező kipróbálnia mindenkinek, aki szeret sütni.

Elő- és elkészítési idő

60 +20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 588 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet. Adjuk hozzá a mandulatejet, majd a híg masszához forgassuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Öntsük Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett kapcsos tortaformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Félúton forgassuk meg a tortát! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Vágjuk le a megsült torta tetejét, hogy párhuzamos legyen a saját aljával, és tegyük félre. Szeljük ketté a maradék tésztát úgy, hogy két tortakorongot kapjunk.
  4. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, habüstben, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a porcukorral és a kakaóporral. Adjuk hozzá egy fél vaníliarúd kikapart magjait, majd keverjük a krémhez az olvasztott csokit is.
  6. Tegyük habzsákba a krémet, majd állítsuk össze a tortát: jusson a krémből bőségesen a két tortalap közé, az oldalára és a tetejére is!
  7. A korábban félretett torta tetőt daráljuk le, és hintsük be vele a csokikrémet.
  8. Tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, hogy csomómentes legyen a tésztánk.

Vigyázzunk, ne forrón keverjük az olvasztott csokit a krémhez!

Hintsük be csokidarabokkal a kész tortát, így még gusztább lesz!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Puha beszélgetés” könnyű csokitorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a cukorral. Keverjük hozzá a tojásokat, egyszerre mindig csak egyet. Adjuk hozzá a mandulatejet, majd a híg masszához forgassuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Öntsük Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett kapcsos tortaformába, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Félúton forgassuk meg a tortát! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Vágjuk le a megsült torta tetejét, hogy párhuzamos legyen a saját aljával, és tegyük félre. Szeljük ketté a maradék tésztát úgy, hogy két tortakorongot kapjunk.
  4. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett, habüstben, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Verjük habosra a Vénusz Sütőmargarint a porcukorral és a kakaóporral. Adjuk hozzá egy fél vaníliarúd kikapart magjait, majd keverjük a krémhez az olvasztott csokit is.
  6. Tegyük habzsákba a krémet, majd állítsuk össze a tortát: jusson a krémből bőségesen a két tortalap közé, az oldalára és a tetejére is!
  7. A korábban félretett torta tetőt daráljuk le, és hintsük be vele a csokikrémet.
  8. Tároljuk hűtőszekrényben!

Elkészítési tipp

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, hogy csomómentes legyen a tésztánk.

Vigyázzunk, ne forrón keverjük az olvasztott csokit a krémhez!

Hintsük be csokidarabokkal a kész tortát, így még gusztább lesz!