“Levesek kedvence” tárkonyos borjúraguleves

Citrusos és tele van friss fűszernövénnyel: ettől olyan üdítő a tárkonyos borjúraguleves.

Elő- és elkészítési idő

80 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 400 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 80 dkg borjúcomb vagy lapocka
  • 10 dkg liszt
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • fél zellergumó
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l víz
  • 2 dl tejszín
  • maroknyi friss tárkony
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vágjuk apró kockákra a borjúhúst, majd forgassuk be finoman lisztbe, hogy egyenletesen belepje.
  2. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk át gyorsan a belisztezett és leütögetett borjúkockákat. Csak annyi liszt kerüljön bele, amennyi a húsra van tapadva! Pirítsuk a borjút addig, amíg éppen egy kis színt kap, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Amint a hagyma összefonnyadt, keverjük a fazékba az egyenlő méretre darabolt zöldségeket is. Öntsük fel a fehérborral, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. Tegyük a leveshez a friss tárkony felét, fedjük le, és főzzük közepes lángon egy órán keresztül. Néha kukkantsunk a fazékba, és kanállal merjük le a habot a leves tetejéről.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is, adjuk a leveshez a tejszínt. Forraljuk újra, sózzuk ízlés szerint, majd facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék friss tárkonnyal!

Elkészítési tipp

Friss tárkony híján használhatunk szárítottat is!

Ha túl sok víz párologna el főzés közben, pótoljuk!

Ételallergia tipp

Gluténérzékeny hozzátartozóinknak elkészíthetjük úgy is a levest, hogy rizslisztbe forgatjuk a borjúhúst az elején.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Levesek kedvence” tárkonyos borjúraguleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk apró kockákra a borjúhúst, majd forgassuk be finoman lisztbe, hogy egyenletesen belepje.
  2. Hevítsünk étolajat magas falú fazékban, majd pirítsuk át gyorsan a belisztezett és leütögetett borjúkockákat. Csak annyi liszt kerüljön bele, amennyi a húsra van tapadva! Pirítsuk a borjút addig, amíg éppen egy kis színt kap, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Amint a hagyma összefonnyadt, keverjük a fazékba az egyenlő méretre darabolt zöldségeket is. Öntsük fel a fehérborral, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vizet. Tegyük a leveshez a friss tárkony felét, fedjük le, és főzzük közepes lángon egy órán keresztül. Néha kukkantsunk a fazékba, és kanállal merjük le a habot a leves tetejéről.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldségek is, adjuk a leveshez a tejszínt. Forraljuk újra, sózzuk ízlés szerint, majd facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Tálaljuk forrón, a maradék friss tárkonnyal!

Elkészítési tipp

Friss tárkony híján használhatunk szárítottat is!

Ha túl sok víz párologna el főzés közben, pótoljuk!

Ételallergia tipp

Gluténérzékeny hozzátartozóinknak elkészíthetjük úgy is a levest, hogy rizslisztbe forgatjuk a borjúhúst az elején.