“Húsvéti bemelegítés” Tormakrémleves sonkával

Ki mondta, hogy a tormát csak a sonkához érdemes enni? Emeljük piedesztáa e remek hozzávalókat, és nyissuk ezzel a pikáns levessel az ünnepet!

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 175 Kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 tk mustár
  • fél zellergumó
  • 2 dl tejszín
  • 1db 4-5 centis friss torma
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sonka
  • petrezselyem és friss torma a díszítéshez

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát. Amint a hagyma megüvegesedik, adjuk hozzá a megpucolt és apróra darabolt zellergumót, valamint a petrezselyemgyökeret. Pároljuk együtt a zöldségeket pár percig, majd öntsük fel fél liter vízzel.
  2. Sózzuk, keverjük bele a kevés mustárt, majd fedjük le, és közepes lángon 30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket. Ha a zöldség megpuhult, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk újra.
  3. Reszeljük a levesbe a friss tormát, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra a levest.
  4. Miután újra felforrt, tálaljuk azonnal forrón, kevés apróra szelt maradék húsvéti sonkával, friss tormával és petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha sokáig főzzük a tormát, elveszti a friss csípősségét, ráadásul  keserűvé is válhat. Vigyázzunk, hogy ezt elkerüljük!


Ételallergia tipp

Készítsük laktózmentes tejszínnel a laktózérzékeny családtagjainknak.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Húsvéti bemelegítés” Tormakrémleves sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát. Amint a hagyma megüvegesedik, adjuk hozzá a megpucolt és apróra darabolt zellergumót, valamint a petrezselyemgyökeret. Pároljuk együtt a zöldségeket pár percig, majd öntsük fel fél liter vízzel.
  2. Sózzuk, keverjük bele a kevés mustárt, majd fedjük le, és közepes lángon 30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket. Ha a zöldség megpuhult, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk újra.
  3. Reszeljük a levesbe a friss tormát, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra a levest.
  4. Miután újra felforrt, tálaljuk azonnal forrón, kevés apróra szelt maradék húsvéti sonkával, friss tormával és petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha sokáig főzzük a tormát, elveszti a friss csípősségét, ráadásul  keserűvé is válhat. Vigyázzunk, hogy ezt elkerüljük!


Ételallergia tipp

Készítsük laktózmentes tejszínnel a laktózérzékeny családtagjainknak.