“Húsvéti bemelegítés” Tormakrémleves sonkával

Ki mondta, hogy a tormát csak a sonkához érdemes enni? Emeljük piedesztáa e remek hozzávalókat, és nyissuk ezzel a pikáns levessel az ünnepet!

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 175 Kcal

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 tk mustár
  • fél zellergumó
  • 2 dl tejszín
  • 1db 4-5 centis friss torma
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sonka
  • petrezselyem és friss torma a díszítéshez

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát. Amint a hagyma megüvegesedik, adjuk hozzá a megpucolt és apróra darabolt zellergumót, valamint a petrezselyemgyökeret. Pároljuk együtt a zöldségeket pár percig, majd öntsük fel fél liter vízzel.
  2. Sózzuk, keverjük bele a kevés mustárt, majd fedjük le, és közepes lángon 30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket. Ha a zöldség megpuhult, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk újra.
  3. Reszeljük a levesbe a friss tormát, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra a levest.
  4. Miután újra felforrt, tálaljuk azonnal forrón, kevés apróra szelt maradék húsvéti sonkával, friss tormával és petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha sokáig főzzük a tormát, elveszti a friss csípősségét, ráadásul  keserűvé is válhat. Vigyázzunk, hogy ezt elkerüljük!


Ételallergia tipp

Készítsük laktózmentes tejszínnel a laktózérzékeny családtagjainknak.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Húsvéti bemelegítés” Tormakrémleves sonkával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés Vénusz étolajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát. Amint a hagyma megüvegesedik, adjuk hozzá a megpucolt és apróra darabolt zellergumót, valamint a petrezselyemgyökeret. Pároljuk együtt a zöldségeket pár percig, majd öntsük fel fél liter vízzel.
  2. Sózzuk, keverjük bele a kevés mustárt, majd fedjük le, és közepes lángon 30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket. Ha a zöldség megpuhult, öntsük fel a tejszínnel és forraljuk újra.
  3. Reszeljük a levesbe a friss tormát, majd botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, és forraljuk újra a levest.
  4. Miután újra felforrt, tálaljuk azonnal forrón, kevés apróra szelt maradék húsvéti sonkával, friss tormával és petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Ha sokáig főzzük a tormát, elveszti a friss csípősségét, ráadásul  keserűvé is válhat. Vigyázzunk, hogy ezt elkerüljük!


Ételallergia tipp

Készítsük laktózmentes tejszínnel a laktózérzékeny családtagjainknak.