“Belesül a húsvét” Sonkás tésztatekercs

A legjobb ételek húsvét után a maradék sonkából készülnek. Most éppen tekercsbe göngyölve, sütőben ropogósra sülve tálaljuk!

Elő- és elkészítési idő

100 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 362 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 120 g Vénusz Sütőmargarin
  • 20 g élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 30 dkg húsvéti szeletelt sonka
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • friss spenót
  • 1 tojás a lekenéshez
  • só, bors

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet  egy csipet cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben vagy egy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki az egészet együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük megint a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tegyünk rá kevés frissen mosott spenótot, szeletelt sonkát és sajtot, majd tekerjük fel vékony rúddá. Szeljünk a rúdból egy centis szeleteket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tekercsek tetejét felvert tojással és süssük készre 12-15 perc alatt.
  8. Fogyasszuk melegen!

Elkészítési tipp

Jelentős időt spórolunk meg, ha boltban kapható leveles tésztát használunk!


Ízlésünknek megfelelően tehetünk a tekercsbe szalámit is!


Megéri a sok macera: a sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a tésztatekercs.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

871 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Belesül a húsvét” Sonkás tésztatekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két sütőpapír között formázzunk fél centi vastag téglalapot a margarinból, majd tegyük 10 percre a fagyasztóba.
  2. Langyosítsuk fel a tejet  egy csipet cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni 10 perc alatt.
  3. Nagy keverőedényben vagy egy dagasztógép táljában keverjük össze a lisztet a sóval. Öntsük hozzá az élesztős tejet, majd gyúrjunk egyenletes tésztát belőle. Tegyük hűtőszekrénybe, ha kész!
  4. Ha kihűlt a tészta, belisztezett felületen nyújtsunk belőle téglalapot. Helyezzük a közepére a kidermesztett margarint, hajtsuk rá a tésztalapokat, majd nyújtsuk ki az egészet együtt. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és a hosszabb oldalát hajtsuk félbe. Nyújtsuk ki újra, majd tegyük megint a hűtőbe fél órára. Ismételjük meg ezt háromszor, úgy, hogy mindig a hosszú oldalt hajtsuk félbe.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, tegyünk rá kevés frissen mosott spenótot, szeletelt sonkát és sajtot, majd tekerjük fel vékony rúddá. Szeljünk a rúdból egy centis szeleteket, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tekercsek tetejét felvert tojással és süssük készre 12-15 perc alatt.
  8. Fogyasszuk melegen!

Elkészítési tipp

Jelentős időt spórolunk meg, ha boltban kapható leveles tésztát használunk!


Ízlésünknek megfelelően tehetünk a tekercsbe szalámit is!


Megéri a sok macera: a sok nyújtás és pihentetés után lesz szép leveles és roppanós a tésztatekercs.