“Salut tavasz” Spárgás gruyere sajtos baguette

A friss spárga és a ropogós baguette találkozása Párizsig repíti az ínyenceket! Sütőbe vele!

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 291 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha van grillfokozata, kapcsoljuk be.
  2. Mossuk meg a spárgát, törjük le a végét, ahol könnyen elroppan, majd vágjuk fel ujjnyi vastag darabokra.
  3. Szeljük fel a baguettet. Kenjük meg Vénusz Natúr kenőmargarinnal, halmozzuk rá a lereszelt sajt felét, a feldarabolt spárgát, majd a tetejét hintsük meg a maradék sajttal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára.
  4. Fogyasszuk azonnal!

Elkészítési tipp

Próbáljunk zsenge spárgát választani! Ha mégsem találunk, sózott vízben főzzük elő 5 perc alatt.


Használhatunk más sajtot is!


Ételallergia tipp

Válasszunk kemény sajtot, például cheddart vagy gruyere-t, melyeknél a tejcukor lebomlása már a sajtkészítés közben megindul, így gyakorlatilag laktózmentesek.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

884 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Salut tavasz” Spárgás gruyere sajtos baguette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha van grillfokozata, kapcsoljuk be.
  2. Mossuk meg a spárgát, törjük le a végét, ahol könnyen elroppan, majd vágjuk fel ujjnyi vastag darabokra.
  3. Szeljük fel a baguettet. Kenjük meg Vénusz Natúr kenőmargarinnal, halmozzuk rá a lereszelt sajt felét, a feldarabolt spárgát, majd a tetejét hintsük meg a maradék sajttal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára.
  4. Fogyasszuk azonnal!

Elkészítési tipp

Próbáljunk zsenge spárgát választani! Ha mégsem találunk, sózott vízben főzzük elő 5 perc alatt.


Használhatunk más sajtot is!


Ételallergia tipp

Válasszunk kemény sajtot, például cheddart vagy gruyere-t, melyeknél a tejcukor lebomlása már a sajtkészítés közben megindul, így gyakorlatilag laktózmentesek.