“Salut tavasz” Spárgás gruyere sajtos baguette

A friss spárga és a ropogós baguette találkozása Párizsig repíti az ínyenceket! Sütőbe vele!

Elő- és elkészítési idő

30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 291 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha van grillfokozata, kapcsoljuk be.
  2. Mossuk meg a spárgát, törjük le a végét, ahol könnyen elroppan, majd vágjuk fel ujjnyi vastag darabokra.
  3. Szeljük fel a baguettet. Kenjük meg Vénusz kenőmargarinnal, halmozzuk rá a lereszelt sajt felét, a feldarabolt spárgát, majd a tetejét hintsük meg a maradék sajttal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára.
  4. Fogyasszuk azonnal!

Elkészítési tipp

Próbáljunk zsenge spárgát választani! Ha mégsem találunk, sózott vízben főzzük elő 5 perc alatt.


Használhatunk más sajtot is!


Ételallergia tipp

Válasszunk kemény sajtot, például cheddart vagy gruyere-t, melyeknél a tejcukor lebomlása már a sajtkészítés közben megindul, így gyakorlatilag laktózmentesek.

Vénusz Omega 3&6 margarin

A Vénusz az Omega 3&6 zsírsavakkal dúsított kenőmargarinnal járul hozzá a szervezet számára esszenciális zsírsavak változatos étrendbe történő beépítéséhez.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Salut tavasz” Spárgás gruyere sajtos baguette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Ha van grillfokozata, kapcsoljuk be.
  2. Mossuk meg a spárgát, törjük le a végét, ahol könnyen elroppan, majd vágjuk fel ujjnyi vastag darabokra.
  3. Szeljük fel a baguettet. Kenjük meg Vénusz kenőmargarinnal, halmozzuk rá a lereszelt sajt felét, a feldarabolt spárgát, majd a tetejét hintsük meg a maradék sajttal. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük aranybarnára.
  4. Fogyasszuk azonnal!

Elkészítési tipp

Próbáljunk zsenge spárgát választani! Ha mégsem találunk, sózott vízben főzzük elő 5 perc alatt.


Használhatunk más sajtot is!


Ételallergia tipp

Válasszunk kemény sajtot, például cheddart vagy gruyere-t, melyeknél a tejcukor lebomlása már a sajtkészítés közben megindul, így gyakorlatilag laktózmentesek.