“Párizs egy harapás” Házi majonézes tarjás baguette

Friss baguette, bele a finom tarja és krémes majonéz házilag. Ennyi elég is egy francia hangulatú baguette-hez.

Elő- és elkészítési idő

120 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1,2 kg sertéstarja
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 5-6 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4-5 szál friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk mustár
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • fél citrom leve
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi lereszelt szerecsendió
  • 2 baguette
  • friss saláta

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Vágjuk 1,5 centi vastag szeletekre a tarját, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Tegyük kevés olajjal kikent tepsibe. Szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket egészben, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet. Locsoljuk meg a száraz fehérborral, majd alaposan fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajt. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, az citromot és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha letelt a 90 perc, távolítsuk el a tepsiről az alufóliát, és tegyük vissza további 20 percre, ezúttal már 190 fokon, hogy egy kis színt kapjon.
  5. Daraboljuk fel a készre sült, megpirult húst, majd kevés friss salátával és a házi majonézzel állítsuk össze a szendvicset!

Elkészítési tipp

Ha van türelmünk kivárni, hidegen is kiváló a tarja a szendvicsbe.


Tálaljuk friss salátával, például spenóttal vagy más otthoni zöldségekkel.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes baguette-ből.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Párizs egy harapás” Házi majonézes tarjás baguette

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. Vágjuk 1,5 centi vastag szeletekre a tarját, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Tegyük kevés olajjal kikent tepsibe. Szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket egészben, a babérleveleket és a friss kakukkfüvet. Locsoljuk meg a száraz fehérborral, majd alaposan fedjük le fóliával, és tegyük az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a házi majonézt: Nagy keverőedényben habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajt. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, az citromot és a tejfölt. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Ha letelt a 90 perc, távolítsuk el a tepsiről az alufóliát, és tegyük vissza további 20 percre, ezúttal már 190 fokon, hogy egy kis színt kapjon.
  5. Daraboljuk fel a készre sült, megpirult húst, majd kevés friss salátával és a házi majonézzel állítsuk össze a szendvicset!

Elkészítési tipp

Ha van türelmünk kivárni, hidegen is kiváló a tarja a szendvicsbe.


Tálaljuk friss salátával, például spenóttal vagy más otthoni zöldségekkel.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyeknek készítsük gluténmentes baguette-ből.