“Gimnasztika késsel” tésztasaláta cukkiniből

A cukkiniből szép tészta formájú hasábokat szelhetünk, ami pedig tökéletes alap egy hamis tésztasalihoz. Mutatjuk a trükköt!

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket.

  2. Éles késsel szeljük fél centis átmérőjű csíkokra a cukkinit.

  3. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy teflonserpenyőben, majd nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk át a cukkinicsíkokat. Sózzuk meg, facsarjuk rá a citrom levét. Amikor megpuhult, hagyjuk pár percig hűlni.

  4. Állítsuk össze a salit a cukkinicsíkokból, kevés koktélparadicsomból, beleszaggatott mozzarellából és friss bazsalikomból.

  5. Fogyasszuk frissen őrölt borssal!

Elkészítési tipp

Szórjuk meg magokkal, így még jobban ropog a fogunk alatt.

Zöldséghámozóval is elkészíthetjük a cukkinit, úgy laposabb változatot kapunk.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gimnasztika késsel” tésztasaláta cukkiniből

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket.

  2. Éles késsel szeljük fél centis átmérőjű csíkokra a cukkinit.

  3. Hevítsük fel a Vénusz étolajat egy teflonserpenyőben, majd nagy lángon, pár perc alatt pirítsuk át a cukkinicsíkokat. Sózzuk meg, facsarjuk rá a citrom levét. Amikor megpuhult, hagyjuk pár percig hűlni.

  4. Állítsuk össze a salit a cukkinicsíkokból, kevés koktélparadicsomból, beleszaggatott mozzarellából és friss bazsalikomból.

  5. Fogyasszuk frissen őrölt borssal!


Elkészítési tipp

Szórjuk meg magokkal, így még jobban ropog a fogunk alatt.

Zöldséghámozóval is elkészíthetjük a cukkinit, úgy laposabb változatot kapunk.