“Jobb lesz, mint a gyorsétteremben” Kukoricapelyhes rántott csirkecomb

Ha már unjuk a klasszikus bundát, próbáljuk ki a kukoricapelyheset.  Ettől ropogósabb lesz a kéreg, amit az egész család imádni fog, és ez a házi sütés sokkal finomabb is lesz, mint a gyorséttermi verzió.

Elő- és elkészítési idő

15 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~597 kCal / adag

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 8 db csirke alsócomb
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg kukoricapehely
  • bors
  • 5 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Töröljük szárazra a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kukoricapehely felét törjük darabosra, a másik felét pedig zúzzuk egészen apróra.
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Forgassuk a húst lisztbe, hogy egyenletesen belepje, a felesleget ütögessük le róla. Mártsuk a felvert tojásba, amíg bevonja az egész felületét, majd hempergessük meg a kukoricapehelyben. Használjunk annyi kukoricapelyhet, amennyi éppen rátapad, különben túl keményre fog sülni az olajban.
  5. Óvatosan tegyük a panírozott combokat a forró olajba, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat a kész combokról, és tálaljuk forrón, krumplipürével.

Elkészítési tipp

Isteni krémes krumplipürét készíthetünk a ropogós csirkecombokhoz a következő módon: 1,5 kg krumplit hámozzunk meg, és sós vízben főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, krumplinyomóval törjük össze, majd adjunk hozzá 2 dl felforralt tejet, és 10 dkg Vénusz Vajvarázslatot. Habverővel keverjük krémesre, és már tálalhatjuk is!

Ételallergia tipp

Ha gluténmentesre szeretnénk készíteni az ételt, használjunk rizslisztet a panírozáshoz.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jobb lesz, mint a gyorsétteremben” Kukoricapelyhes rántott csirkecomb

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Töröljük szárazra a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk.
  2. A kukoricapehely felét törjük darabosra, a másik felét pedig zúzzuk egészen apróra.
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű olajat.
  4. Forgassuk a húst lisztbe, hogy egyenletesen belepje, a felesleget ütögessük le róla. Mártsuk a felvert tojásba, amíg bevonja az egész felületét, majd hempergessük meg a kukoricapehelyben. Használjunk annyi kukoricapelyhet, amennyi éppen rátapad, különben túl keményre fog sülni az olajban.
  5. Óvatosan tegyük a panírozott combokat a forró olajba, majd néha átforgatva süssük 8-10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat a kész combokról, és tálaljuk forrón, krumplipürével.


Elkészítési tipp

Isteni krémes krumplipürét készíthetünk a ropogós csirkecombokhoz a következő módon: 1,5 kg krumplit hámozzunk meg, és sós vízben főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, krumplinyomóval törjük össze, majd adjunk hozzá 2 dl felforralt tejet, és 10 dkg Vénusz Vajvarázslatot. Habverővel keverjük krémesre, és már tálalhatjuk is!

Ételallergia tipp

Ha gluténmentesre szeretnénk készíteni az ételt, használjunk rizslisztet a panírozáshoz.

Vénusz tipp

A sütéshez használjunk Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nehezebben ég oda az étel, és szűrés után újra felhasználható.