Classico Kolbászos rántotta

Kevés olyan étel van, amit annyira meg lehet kívánni néhanapján, mint a kolbászos rántotta. Szeretik a kicsik,nagyok, nők és férfiak. Néha viszont nem árt felidézni, hogyan is lehet tökéletes egy ilyen klasszikus.

Elő- és elkészítési idő

5 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~357 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat teflonserpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
  2. Szeljük karikákra a kolbászt, majd dobjuk a serpenyőbe a hagyma mellé.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojást, közben próbáljunk minél több levegőt belevinni. Öntsük hozzá a tejet is, sózzuk enyhén.
  4. Ha megsült a kolbász, adjuk hozzá a tojásos keveréket. Amint megszilárdul a hőtől az alja, döntsük meg a serpenyőt, kaparjuk fel a szilárduló réteget a puhára, aztán tegyük vissza a lángra. Ismételjük meg a másik irányban is a műveletet. Folytassuk ezt egészen addig, amíg a tojás közepe még enyhén folyós, de a nagy része már darabosra szilárdult.
  5. Ízlés szerint sózzuk újra, forrón tálaljuk.


Elkészítési tipp

Ha nem szeretnénk túl zsírosan enni, a kisütött kolbászzsírt öntsük le a serpenyőből, mielőtt beletesszük a tojást.

Ha krémesebb rántottára vágyunk, tej helyett használhatunk egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Classico Kolbászos rántotta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk olajat teflonserpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.
  2. Szeljük karikákra a kolbászt, majd dobjuk a serpenyőbe a hagyma mellé.
  3. Keverőedényben verjük fel a tojást, közben próbáljunk minél több levegőt belevinni. Öntsük hozzá a tejet is, sózzuk enyhén.
  4. Ha megsült a kolbász, adjuk hozzá a tojásos keveréket. Amint megszilárdul a hőtől az alja, döntsük meg a serpenyőt, kaparjuk fel a szilárduló réteget a puhára, aztán tegyük vissza a lángra. Ismételjük meg a másik irányban is a műveletet. Folytassuk ezt egészen addig, amíg a tojás közepe még enyhén folyós, de a nagy része már darabosra szilárdult.
  5. Ízlés szerint sózzuk újra, forrón tálaljuk.



Elkészítési tipp

Ha nem szeretnénk túl zsírosan enni, a kisütött kolbászzsírt öntsük le a serpenyőből, mielőtt beletesszük a tojást.

Ha krémesebb rántottára vágyunk, tej helyett használhatunk egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt is.

Vénusz tipp

Használhatunk hozzá Vénusz Sütőolajat, melyben antioxidáns tartalmának köszönhetően nem ég el a rántotta.