Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Turbóra kapcsolva” Szezámmagos reteksali buggyantott tojással

A buggyantott tojásnak nem lehet ellenállni, bármilyen salátát felturbózhatunk vele.

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 175 Kcal

Allergének

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csokor retek
  • 100 g bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • friss koriander
  • kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 2 tojás
  • 1 ek ecet
  • 2 ek Vénusz Omega  3&6 étolaj
  • 2 ek fekete szezámmag
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le. A retket vágjuk keskeny karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centis darabokra.

  2. Magas falú edényben forraljunk vizet. Sózzuk!

  3. Amint felforrt, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd villa segítségével kavarjunk örvényt a forrásban lévő víz közepére. Törjük és pottyantsuk az örvénybe a tojást! Közepes lángon hagyjuk 4-5 percig főni, amíg a tojás fehérje összeáll, majd lapátkanállal vegyük ki, és hagyjuk lecsöpögni.

  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a bébispenótot, retket, újhagymát és szezámmagot a Vénusz étolajjal, valamint a fél citrom levével. Keverjük hozzá a feldarabolt koriandert és a kierezett, kimagozott chilit is. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a buggyantott tojásokkal.



Elkészítési tipp

Vértisztító hatása miatt a retek reggel kifejezetten egészséges,. Indítsuk ezzel a salival a napot!

A buggyantott tojást vágjuk szét tálaláskor: nagyon finom, mikor szétfolyik a sárgája a zöldségeken.

Friss koriander híján elkészíthetjük friss petrezselyemmel is!

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Turbóra kapcsolva” Szezámmagos reteksali buggyantott tojással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le. A retket vágjuk keskeny karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centis darabokra.

  2. Magas falú edényben forraljunk vizet. Sózzuk!

  3. Amint felforrt, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd villa segítségével kavarjunk örvényt a forrásban lévő víz közepére. Törjük és pottyantsuk az örvénybe a tojást! Közepes lángon hagyjuk 4-5 percig főni, amíg a tojás fehérje összeáll, majd lapátkanállal vegyük ki, és hagyjuk lecsöpögni.

  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a bébispenótot, retket, újhagymát és szezámmagot a Vénusz étolajjal, valamint a fél citrom levével. Keverjük hozzá a feldarabolt koriandert és a kierezett, kimagozott chilit is. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a buggyantott tojásokkal.




Elkészítési tipp

Vértisztító hatása miatt a retek reggel kifejezetten egészséges,. Indítsuk ezzel a salival a napot!

A buggyantott tojást vágjuk szét tálaláskor: nagyon finom, mikor szétfolyik a sárgája a zöldségeken.

Friss koriander híján elkészíthetjük friss petrezselyemmel is!