“Turbóra kapcsolva” Szezámmagos reteksali buggyantott tojással

A buggyantott tojásnak nem lehet ellenállni, bármilyen salátát felturbózhatunk vele.

Elő- és elkészítési idő

10 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 175 Kcal

Allergének

Szezámmag

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csokor retek
  • 100 g bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • friss koriander
  • kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 2 tojás
  • 1 ek ecet
  • 2 ek Vénusz Omega  3&6 étolaj
  • 2 ek fekete szezámmag
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le. A retket vágjuk keskeny karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centis darabokra.

  2. Magas falú edényben forraljunk vizet. Sózzuk!

  3. Amint felforrt, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd villa segítségével kavarjunk örvényt a forrásban lévő víz közepére. Törjük és pottyantsuk az örvénybe a tojást! Közepes lángon hagyjuk 4-5 percig főni, amíg a tojás fehérje összeáll, majd lapátkanállal vegyük ki, és hagyjuk lecsöpögni.

  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a bébispenótot, retket, újhagymát és szezámmagot a Vénusz étolajjal, valamint a fél citrom levével. Keverjük hozzá a feldarabolt koriandert és a kierezett, kimagozott chilit is. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a buggyantott tojásokkal.



Elkészítési tipp

Vértisztító hatása miatt a retek reggel kifejezetten egészséges,. Indítsuk ezzel a salival a napot!

A buggyantott tojást vágjuk szét tálaláskor: nagyon finom, mikor szétfolyik a sárgája a zöldségeken.

Friss koriander híján elkészíthetjük friss petrezselyemmel is!

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Turbóra kapcsolva” Szezámmagos reteksali buggyantott tojással

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le. A retket vágjuk keskeny karikákra, az újhagymát daraboljuk egy centis darabokra.

  2. Magas falú edényben forraljunk vizet. Sózzuk!

  3. Amint felforrt, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd villa segítségével kavarjunk örvényt a forrásban lévő víz közepére. Törjük és pottyantsuk az örvénybe a tojást! Közepes lángon hagyjuk 4-5 percig főni, amíg a tojás fehérje összeáll, majd lapátkanállal vegyük ki, és hagyjuk lecsöpögni.

  4. Nagy salátástálban forgassuk össze a bébispenótot, retket, újhagymát és szezámmagot a Vénusz étolajjal, valamint a fél citrom levével. Keverjük hozzá a feldarabolt koriandert és a kierezett, kimagozott chilit is. Sózzuk ízlés szerint, majd tálaljuk a buggyantott tojásokkal.




Elkészítési tipp

Vértisztító hatása miatt a retek reggel kifejezetten egészséges,. Indítsuk ezzel a salival a napot!

A buggyantott tojást vágjuk szét tálaláskor: nagyon finom, mikor szétfolyik a sárgája a zöldségeken.

Friss koriander híján elkészíthetjük friss petrezselyemmel is!