“Mindent bele a polcról” Puttanesca

Úgy szól a fáma, hogy a puttanesca a kurtizánok vacsorája volt. Ez egy olyan tésztaétel, amibe mindent beledobáltak minden finomságot, amit a polcon találtak: paradicsom, olajbogyó, szardella.

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 380 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 100 g magozott fekete olajbogyó
  • 1 tk szardella paszta v. 2-3 db szárított szardella
  • fél marok kapribogyó
  • 3 konzerv hámozott paradicsom
  • 100 g tonhal konzerv
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg kicsit a fokhagymát. Vigyázzunk, könnyen odaég! Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá a feldarabolt olajbogyót és az előzőleg kiáztatott kapribogyót. Adjuk hozzá az összezúzott szardellát (vagy teáskanálnyi szardellapasztát), majd öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, majd közepes lángon 40 perc alatt főzzük készre.

  2. Keverjünk kanálnyi  Vénusz étolajat forrásban lévő lobogó sózott vízbe, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.

  3. Keverjük a szószhoz a lecsepegtetett tonhalat és a feldarabolt friss petrezselymet, majd tálaljuk forrón a tésztával. Őröljünk rá kevés fekete borsot!


    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!




Elkészítési tipp

Használjunk hozzá minél több friss fűszert, úgy még intenzívebb az íze.

Szezon alatt (június és szeptember között) készítsük friss, hámozott paradicsomból!

Reszelhetünk a tetejére egy kis parmezánt, ízben és látványban is fokozza az összhatást!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent bele a polcról” Puttanesca

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg kicsit a fokhagymát. Vigyázzunk, könnyen odaég! Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá a feldarabolt olajbogyót és az előzőleg kiáztatott kapribogyót. Adjuk hozzá az összezúzott szardellát (vagy teáskanálnyi szardellapasztát), majd öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, majd közepes lángon 40 perc alatt főzzük készre.

  2. Keverjünk kanálnyi  Vénusz étolajat forrásban lévő lobogó sózott vízbe, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.

  3. Keverjük a szószhoz a lecsepegtetett tonhalat és a feldarabolt friss petrezselymet, majd tálaljuk forrón a tésztával. Őröljünk rá kevés fekete borsot!


    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!





Elkészítési tipp

Használjunk hozzá minél több friss fűszert, úgy még intenzívebb az íze.

Szezon alatt (június és szeptember között) készítsük friss, hámozott paradicsomból!

Reszelhetünk a tetejére egy kis parmezánt, ízben és látványban is fokozza az összhatást!