“Mindent bele a polcról” Puttanesca

Úgy szól a fáma, hogy a puttanesca a kurtizánok vacsorája volt. Ez egy olyan tésztaétel, amibe mindent beledobáltak minden finomságot, amit a polcon találtak: paradicsom, olajbogyó, szardella.

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 380 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 100 g magozott fekete olajbogyó
  • 1 tk szardella paszta v. 2-3 db szárított szardella
  • fél marok kapribogyó
  • 3 konzerv hámozott paradicsom
  • 100 g tonhal konzerv
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg kicsit a fokhagymát. Vigyázzunk, könnyen odaég! Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá a feldarabolt olajbogyót és az előzőleg kiáztatott kapribogyót. Adjuk hozzá az összezúzott szardellát (vagy teáskanálnyi szardellapasztát), majd öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, majd közepes lángon 40 perc alatt főzzük készre.

  2. Keverjünk kanálnyi  Vénusz étolajat forrásban lévő lobogó sózott vízbe, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.

  3. Keverjük a szószhoz a lecsepegtetett tonhalat és a feldarabolt friss petrezselymet, majd tálaljuk forrón a tésztával. Őröljünk rá kevés fekete borsot!


    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!




Elkészítési tipp

Használjunk hozzá minél több friss fűszert, úgy még intenzívebb az íze.

Szezon alatt (június és szeptember között) készítsük friss, hámozott paradicsomból!

Reszelhetünk a tetejére egy kis parmezánt, ízben és látványban is fokozza az összhatást!

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mindent bele a polcról” Puttanesca

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg kicsit a fokhagymát. Vigyázzunk, könnyen odaég! Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá a feldarabolt olajbogyót és az előzőleg kiáztatott kapribogyót. Adjuk hozzá az összezúzott szardellát (vagy teáskanálnyi szardellapasztát), majd öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, majd közepes lángon 40 perc alatt főzzük készre.

  2. Keverjünk kanálnyi  Vénusz étolajat forrásban lévő lobogó sózott vízbe, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.

  3. Keverjük a szószhoz a lecsepegtetett tonhalat és a feldarabolt friss petrezselymet, majd tálaljuk forrón a tésztával. Őröljünk rá kevés fekete borsot!


    Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!





Elkészítési tipp

Használjunk hozzá minél több friss fűszert, úgy még intenzívebb az íze.

Szezon alatt (június és szeptember között) készítsük friss, hámozott paradicsomból!

Reszelhetünk a tetejére egy kis parmezánt, ízben és látványban is fokozza az összhatást!