891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Úgy szól a fáma, hogy a puttanesca a kurtizánok vacsorája volt. Ez egy olyan tésztaétel, amibe mindent beledobáltak minden finomságot, amit a polcon találtak: paradicsom, olajbogyó, szardella.
70 perc
közepes
6 főre
~ 380 Kcal
Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg kicsit a fokhagymát. Vigyázzunk, könnyen odaég! Mielőtt színt kapna, keverjük hozzá a feldarabolt olajbogyót és az előzőleg kiáztatott kapribogyót. Adjuk hozzá az összezúzott szardellát (vagy teáskanálnyi szardellapasztát), majd öntsük fel a paradicsommal. Sózzuk ízlés szerint, fedjük le, majd közepes lángon 40 perc alatt főzzük készre.
Keverjünk kanálnyi Vénusz étolajat forrásban lévő lobogó sózott vízbe, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt főzzük meg a tésztát. Szűrjük le, csepegtessük le.
Keverjük a szószhoz a lecsepegtetett tonhalat és a feldarabolt friss petrezselymet, majd tálaljuk forrón a tésztával. Őröljünk rá kevés fekete borsot!
Később készítenéd el a receptet? Mentsd el, és bármikor könnyedén megtalálhatod! Regisztrálj és a saját fiókodban gyűjtheted a kedvenceidet!
Használjunk hozzá minél több friss fűszert, úgy még intenzívebb az íze.
Szezon alatt (június és szeptember között) készítsük friss, hámozott paradicsomból!
Reszelhetünk a tetejére egy kis parmezánt, ízben és látványban is fokozza az összhatást!
TOVÁBBI RECEPTEK |
891 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció