“Zöld leves, kék bolygó” Zöld minestrone

Ebben a levesben a kert java belekerült! Milyen más étellel készülhetnénk a Föld napjára, mint egy ilyen sűrű, zöld finomsággal?

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg friss zöldbab
  • 3 szál kis petrezselyemgyökér
  • 2 db zöld kaliforniai paprika
  • fél zellergumó
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • 3 babérlevél
  • kis marok friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • só, bors
  • parmezán sajt

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az egy centis darabokra vágott zöldbabot és a megpucolt, feldarabolt petrezselyemgyökeret és zellert.

  2. Pároljuk pár percig, majd keverjük hozzá a kimagozott, csíkokra vágott zöld paprikát. Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet és kakukkfűvet, majd főzzük közepes lángon a levest. Sózzuk ízlés szerint!

  3. Ha már megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a zöldborsót, a feldarabolt petrezselymet és a bazsalikomot is. Forraljuk készre, és tálaljuk kevés reszelt parmezánnal.


Elkészítési tipp

Bármilyen zöld színű zöldséget belefőzhetünk, ami épp megtalálható otthon és megkívánjuk.

Hagyjunk friss bazsalikomot a tálaláshoz is!

Zellergumó helyett halványító zellerrel is készíthetjük!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Zöld leves, kék bolygó” Zöld minestrone

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés Vénusz étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá az egy centis darabokra vágott zöldbabot és a megpucolt, feldarabolt petrezselyemgyökeret és zellert.

  2. Pároljuk pár percig, majd keverjük hozzá a kimagozott, csíkokra vágott zöld paprikát. Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet és kakukkfűvet, majd főzzük közepes lángon a levest. Sózzuk ízlés szerint!

  3. Ha már megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a zöldborsót, a feldarabolt petrezselymet és a bazsalikomot is. Forraljuk készre, és tálaljuk kevés reszelt parmezánnal.



Elkészítési tipp

Bármilyen zöld színű zöldséget belefőzhetünk, ami épp megtalálható otthon és megkívánjuk.

Hagyjunk friss bazsalikomot a tálaláshoz is!

Zellergumó helyett halványító zellerrel is készíthetjük!