“Jó ránézni” Citromos-kivitorta

A kiviszezon végén búcsúzzunk a mennyei gyümölcstől ezzel a krémes, hófehéren csalogató tortával. 

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 200 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g zabkeksz
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g túró
  • 200 g joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 100 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 4 lap zselatin
  • 4-5 db kivi

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, majd egyengessük el a masszát egy kapcsos tortaformában.

  2. Áztassuk a zselatinlapokat 10 percig hideg vízben.

  3. Forraljuk fel a tejszínt és a joghurtot a cukorral és a citrom levével. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a kifacsart zselatinlapokat.  

  4. Villával vagy aprítógéppel törjük össze egészen a túrót, majd öntsük hozzá a joghurtos öntetet, és keverjük egészen homogénre.

  5. Öntsük a kekszrétegre a túrókrémet, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

  6. Ha megdermedt, díszítsük a tortát megpucolt és vékonyra szelt kivi szeletekkel!

Elkészítési tipp

Készítsük el a fogyasztás előtti este a tortát!

4 lap zselatintól puha lesz a torta, de még lesz tartása. Ha szilárdabban szeretjük, tehetünk bele akár 6 lapot is.

Ételallergia tipp

Könnyen elkészíthető a torta laktózmentes alapanyagokból is!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jó ránézni” Citromos-kivitorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, majd egyengessük el a masszát egy kapcsos tortaformában.

  2. Áztassuk a zselatinlapokat 10 percig hideg vízben.

  3. Forraljuk fel a tejszínt és a joghurtot a cukorral és a citrom levével. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a kifacsart zselatinlapokat.  

  4. Villával vagy aprítógéppel törjük össze egészen a túrót, majd öntsük hozzá a joghurtos öntetet, és keverjük egészen homogénre.

  5. Öntsük a kekszrétegre a túrókrémet, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

  6. Ha megdermedt, díszítsük a tortát megpucolt és vékonyra szelt kivi szeletekkel!


Elkészítési tipp

Készítsük el a fogyasztás előtti este a tortát!

4 lap zselatintól puha lesz a torta, de még lesz tartása. Ha szilárdabban szeretjük, tehetünk bele akár 6 lapot is.

Ételallergia tipp

Könnyen elkészíthető a torta laktózmentes alapanyagokból is!