“Jó ránézni” Citromos-kivitorta

A kiviszezon végén búcsúzzunk a mennyei gyümölcstől ezzel a krémes, hófehéren csalogató tortával. 

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 200 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 250 g zabkeksz
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g túró
  • 200 g joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 100 g cukor
  • 1 citrom leve
  • 4 lap zselatin
  • 4-5 db kivi

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, majd egyengessük el a masszát egy kapcsos tortaformában.

  2. Áztassuk a zselatinlapokat 10 percig hideg vízben.

  3. Forraljuk fel a tejszínt és a joghurtot a cukorral és a citrom levével. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a kifacsart zselatinlapokat.  

  4. Villával vagy aprítógéppel törjük össze egészen a túrót, majd öntsük hozzá a joghurtos öntetet, és keverjük egészen homogénre.

  5. Öntsük a kekszrétegre a túrókrémet, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

  6. Ha megdermedt, díszítsük a tortát megpucolt és vékonyra szelt kivi szeletekkel!

Elkészítési tipp

Készítsük el a fogyasztás előtti este a tortát!

4 lap zselatintól puha lesz a torta, de még lesz tartása. Ha szilárdabban szeretjük, tehetünk bele akár 6 lapot is.

Ételallergia tipp

Könnyen elkészíthető a torta laktózmentes alapanyagokból is!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Jó ránézni” Citromos-kivitorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben zúzzuk össze a kekszet a Vénusz Sütőmargarinnal, majd egyengessük el a masszát egy kapcsos tortaformában.

  2. Áztassuk a zselatinlapokat 10 percig hideg vízben.

  3. Forraljuk fel a tejszínt és a joghurtot a cukorral és a citrom levével. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, és keverjük el benne a kifacsart zselatinlapokat.  

  4. Villával vagy aprítógéppel törjük össze egészen a túrót, majd öntsük hozzá a joghurtos öntetet, és keverjük egészen homogénre.

  5. Öntsük a kekszrétegre a túrókrémet, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.

  6. Ha megdermedt, díszítsük a tortát megpucolt és vékonyra szelt kivi szeletekkel!


Elkészítési tipp

Készítsük el a fogyasztás előtti este a tortát!

4 lap zselatintól puha lesz a torta, de még lesz tartása. Ha szilárdabban szeretjük, tehetünk bele akár 6 lapot is.

Ételallergia tipp

Könnyen elkészíthető a torta laktózmentes alapanyagokból is!