“Egész nap eszegetem” Medvehagymás házi cracker

Örömhír: újra itt a szezonja mindannyiunk csuda egészséges kedvencének, a medvehagymának! Készítsünk belőle crackert, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egy kis csipegetnivaló, medvehagymás finomság.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 140 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedénybe szitáljunk lisztet. Adjuk hozzá a sót, a lereszelt sajtokat, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd végül a megmosott és apróra vágott medvehagymát. Gyúrjunk tésztát belőle, majd fedjük le fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára dermedni.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Éles késsel szeleteljük fel 4-5 centis négyzetekre, majd helyezzük a kis kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt!

Elkészítési tipp

Sütés előtt hintsünk a kekszekre nagyszemű sót!

Sütőből kivéve azonnal fogyasztható, de fémdobozban elzárva napokig megőrzi a minőségét.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egész nap eszegetem” Medvehagymás házi cracker

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedénybe szitáljunk lisztet. Adjuk hozzá a sót, a lereszelt sajtokat, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd végül a megmosott és apróra vágott medvehagymát. Gyúrjunk tésztát belőle, majd fedjük le fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára dermedni.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Éles késsel szeleteljük fel 4-5 centis négyzetekre, majd helyezzük a kis kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt!


Elkészítési tipp

Sütés előtt hintsünk a kekszekre nagyszemű sót!

Sütőből kivéve azonnal fogyasztható, de fémdobozban elzárva napokig megőrzi a minőségét.