“Egész nap eszegetem” Medvehagymás házi cracker

Örömhír: újra itt a szezonja mindannyiunk csuda egészséges kedvencének, a medvehagymának! Készítsünk belőle crackert, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egy kis csipegetnivaló, medvehagymás finomság.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 140 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedénybe szitáljunk lisztet. Adjuk hozzá a sót, a lereszelt sajtokat, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd végül a megmosott és apróra vágott medvehagymát. Gyúrjunk tésztát belőle, majd fedjük le fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára dermedni.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Éles késsel szeleteljük fel 4-5 centis négyzetekre, majd helyezzük a kis kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt!

Elkészítési tipp

Sütés előtt hintsünk a kekszekre nagyszemű sót!

Sütőből kivéve azonnal fogyasztható, de fémdobozban elzárva napokig megőrzi a minőségét.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Egész nap eszegetem” Medvehagymás házi cracker

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy keverőedénybe szitáljunk lisztet. Adjuk hozzá a sót, a lereszelt sajtokat, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd végül a megmosott és apróra vágott medvehagymát. Gyúrjunk tésztát belőle, majd fedjük le fóliával, és tegyük hűtőszekrénybe fél órára dermedni.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk ki a tésztát 3-5 mm vastagságúra. Éles késsel szeleteljük fel 4-5 centis négyzetekre, majd helyezzük a kis kekszeket a sütőpapírral bélelt tepsibe.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 15 perc alatt!


Elkészítési tipp

Sütés előtt hintsünk a kekszekre nagyszemű sót!

Sütőből kivéve azonnal fogyasztható, de fémdobozban elzárva napokig megőrzi a minőségét.