“Extrán ropogós” rántott diós borjúcomb

A bunda extrán ropog, ha apróra vágott diót keverünk hozzá. Próbáljuk ki borjúból! 

Elő- és elkészítési idő

40 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 1300 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet vékonyra szelt, kiklopfolt borjúcomb
  • só, bors
  • 100 g liszt
  • 2 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 80 g dióbél
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • 1 kg saláta krumpli
  • 1 tojás
  • 1 tk mustár
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 tk só
  • kevés őrölt szerecsendió
  • 1 ek almaecet
  • 2 dl tejföl
  • 1 köteg friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, sózott vízben 20-25 perc alatt főzzük puhára a megpucolt, meghámozott krumplit. Ha megpuhult, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeljük szeletekre.

  2. Készítsük el a házi majonézt: nagy keverőedényben, habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett, cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük mindet, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, a kanálnyi almaecetet és a tejfölt.

  3. Sózzuk ízlés szerint, majd forgassuk hozzá a krumplit és a felaprított petrezselymet. Tegyük hűtőszekrénybe amíg elkészül az ebéd!

  4. Nagy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.

  5. Sózzuk, borsozzuk be a kiklopfolt borjúcomb szeleteket. Forgassuk a szeleteket lisztbe, majd a felesleget ütögessük le. Mártsuk meg a felvert tojásban, majd végül forgassuk aprított dióval kevert zsemlemorzsába.

  6. Ha elég forró az olaj, helyezzük bele óvatosan a dióbundás húsokat, majd egyszer átforgatva süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le, és fogyasszuk forrón a petrezselymes krumplisalátával.

Elkészítési tipp

Teszteljük apró morzsadarabbal, hogy elég forró-e az olaj.

Ha mi magunk klopfoljuk a borjúcombot, szeljünk egy centi vastag szeleteket, majd finoman és kíméletesen vékonyítsuk el a harmadára.

Keverjünk a házi majonézhez pár csepp tökmagolajat is, nagyon finom lesz!

Vénusz Sütőolaj 2L 


Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Extrán ropogós” rántott diós borjúcomb

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, sózott vízben 20-25 perc alatt főzzük puhára a megpucolt, meghámozott krumplit. Ha megpuhult, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeljük szeletekre.

  2. Készítsük el a házi majonézt: nagy keverőedényben, habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett, cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük mindet, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, a kanálnyi almaecetet és a tejfölt.

  3. Sózzuk ízlés szerint, majd forgassuk hozzá a krumplit és a felaprított petrezselymet. Tegyük hűtőszekrénybe amíg elkészül az ebéd!

  4. Nagy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.

  5. Sózzuk, borsozzuk be a kiklopfolt borjúcomb szeleteket. Forgassuk a szeleteket lisztbe, majd a felesleget ütögessük le. Mártsuk meg a felvert tojásban, majd végül forgassuk aprított dióval kevert zsemlemorzsába.

  6. Ha elég forró az olaj, helyezzük bele óvatosan a dióbundás húsokat, majd egyszer átforgatva süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le, és fogyasszuk forrón a petrezselymes krumplisalátával.


Elkészítési tipp

Teszteljük apró morzsadarabbal, hogy elég forró-e az olaj.

Ha mi magunk klopfoljuk a borjúcombot, szeljünk egy centi vastag szeleteket, majd finoman és kíméletesen vékonyítsuk el a harmadára.

Keverjünk a házi majonézhez pár csepp tökmagolajat is, nagyon finom lesz!