“Krémes roppanós” Sárgaborsófőzelék zsályás fehér kolbival

A sárgaborsó nagyon egészséges. A belőle készülő sűrű főzelék pedig kitűnő fogás egy tavaszi hétköznapra.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 800 Kcal

Hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 50 dkg sárgaborsó
  • fél citrom leve
  • 2-3 babérlevél
  • 4 db nagyobb grillezni való fehér kolbász
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6-7 ág friss zsálya
  • fél deci fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. Kevés étolajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a kolbászokat és a gerezd fokhagymákat. Locsoljuk meg a fehérborral, tegyük a kolbászok mellé a zsályát, és fedjük le alufóliával. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig. Ha az idő letelt, távolítsuk el a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 15 percre, hogy szépen megpiruljon a kolbász.

  3. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapott, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a sárgaborsót és a babérleveleket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedjük le, és 40-45 perc alatt alacsony lángon, néha átkavarva főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, és pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges!

  4. Ha a sárgaborsó megpuhult, vegyük ki a babérleveleket, facsarjuk bele a citrom levét, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre.

  5. Tálaljuk forrón a sült fehér kolbászokkal és frissen őrölt borssal.


Elkészítési tipp

Nem szükséges beáztatni a sárgaborsót, hamar megpuhul áztatás nélkül is!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Krémes roppanós” Sárgaborsófőzelék zsályás fehér kolbival

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. Kevés étolajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a kolbászokat és a gerezd fokhagymákat. Locsoljuk meg a fehérborral, tegyük a kolbászok mellé a zsályát, és fedjük le alufóliával. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük 30 percig. Ha az idő letelt, távolítsuk el a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe további 15 percre, hogy szépen megpiruljon a kolbász.

  3. Magas falú fazékban, kevés étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amint színt kapott, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a sárgaborsót és a babérleveleket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Fedjük le, és 40-45 perc alatt alacsony lángon, néha átkavarva főzzük puhára. Sózzuk ízlés szerint, és pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges!

  4. Ha a sárgaborsó megpuhult, vegyük ki a babérleveleket, facsarjuk bele a citrom levét, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre.

  5. Tálaljuk forrón a sült fehér kolbászokkal és frissen őrölt borssal.



Elkészítési tipp

Nem szükséges beáztatni a sárgaborsót, hamar megpuhul áztatás nélkül is!