“Nem is olyan nehéz” A buggyantott tojás

A buggyantott tojás a tojásos reggelik királya. Kicsit a lágy tojáshoz hasonlít, de folyósabb és aranylóbb. Tökéletes feltét szendvicsekre, de főzelékekhez, salátákhoz is szuper. Ha egyszer megtanuljuk, hogyan készül, biztos, hogy sokszor örvendeztetjük meg vele magunkat és másokat is.

Elő- és elkészítési idő

5 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

1 főre

Kalória

~81 kCal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 2 ek ecet

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet egy kis fazékban.
  2. A tojást törjük fel és tegyük egy kis csészébe.
  3. Ha forr a víz, adjuk hozzá az ecetet, majd egy villával kavarjunk egyenletes örvényt a fazék közepébe.
  4. Gyors mozdulattal pottyantsuk az örvény közepébe a tojást, és figyeljük amint a tojásfehérje megszilárdul a sárgája körül.
  5. Alacsonyabb lángon, gyöngyöző vízben hagyjuk további 4 percig, így a fehérje teljesen megszilárdul, a sárgája pedig ideálisan folyós lesz.
  6. Lapátkanállal szedjük ki a vízből, hagyjuk kicsit lecsöpögni, enyhén sózzuk, majd frissen őrölt borssal, forrón tálaljuk.


Elkészítési tipp

A tojást óvatosan szedjük ki, mert ha nem vigyázunk, könnyen kifolyik a sárgája.

Remek feltét főzelékekhez, de önmagában is fogyaszthatjuk.

A leghíresebb és legfinomabb buggyantott tojásos reggeli, az Eggs Benedict, melyben a tojást bébispenóttal, sonkával vagy lazaccal és hollandi mártással tálalják.

Saláták megkoronázásaként is tökéletes lehet.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nem is olyan nehéz” A buggyantott tojás

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet egy kis fazékban.
  2. A tojást törjük fel és tegyük egy kis csészébe.
  3. Ha forr a víz, adjuk hozzá az ecetet, majd egy villával kavarjunk egyenletes örvényt a fazék közepébe.
  4. Gyors mozdulattal pottyantsuk az örvény közepébe a tojást, és figyeljük amint a tojásfehérje megszilárdul a sárgája körül.
  5. Alacsonyabb lángon, gyöngyöző vízben hagyjuk további 4 percig, így a fehérje teljesen megszilárdul, a sárgája pedig ideálisan folyós lesz.
  6. Lapátkanállal szedjük ki a vízből, hagyjuk kicsit lecsöpögni, enyhén sózzuk, majd frissen őrölt borssal, forrón tálaljuk.



Elkészítési tipp

A tojást óvatosan szedjük ki, mert ha nem vigyázunk, könnyen kifolyik a sárgája.

Remek feltét főzelékekhez, de önmagában is fogyaszthatjuk.

A leghíresebb és legfinomabb buggyantott tojásos reggeli, az Eggs Benedict, melyben a tojást bébispenóttal, sonkával vagy lazaccal és hollandi mártással tálalják.

Saláták megkoronázásaként is tökéletes lehet.