“Anyu pont így szereti” Epres palacsintatorta

A palacsinta lekörözhetetlen édesség: Eperszezonban pedig tortaként, eperhabbal, friss eperrel és tejszínnel verhetetlen meglepetés Anyunak.

Elő- és elkészítési idő

60 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 433 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g eper 
  • 250 g ricotta
  • 3 dl tejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 tojás
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kk sütőpor
  • 2 dl tej
  • ~ 3 dl szódavíz
  • 3-4 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az epret, majd szárítsuk meg. Daraboljuk fel, majd a felét tegyük félre. A másik felét tegyük fel főni egy lábosban két kanálnyi vízzel. Alacsony lángon főzzük, néha kavargatva, míg lekvárossá nem esik szét. Ha nem elég édes az eper, tehetünk bele 2-3 evőkanál cukrot főzés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd keverjük krémesre a ricottával. Töltsük habzsákba, és tegyük félre.
  2. Készítsük el a tésztát! A tojást, a gluténmentes lisztet, a sütőport, egy csipet sót, a tejet és a szénsavas vizet öntsük össze egy keverőtálban, és botmixerrel keverjük teljesen homogénre.
  3. Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsünk egy kis kanálnyi Vénusz étolajat, majd merjünk rá bő fél merőkanálnyi sűrű tésztát. Pár perc sütést követően óvatosan fordítsuk meg, és pirítsuk le a másik oldalát is. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta! Közben pótoljuk az olajat is!
  4. Készítsük el a tejszínhabot: adjuk hozzá a tejszínhez a cukrot, és verjük kemény habbá. Töltsük ezt is habzsákba. Ezután jöhet a palacsintatorta összeállítása.
  5. A palacsinta rétegek közé nyomjunk apró pöttyöket a tejszínhabból és az eperkrémből, a pöttyök közé pedig helyezzünk a félretett friss, feldarabolt eperből. 5-6 réteg már elég egy szép tortához, a tetejénél figyeljünk, hogy tényleg szép legyen.
  6. Ha elkészültünk, tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt, úgy könnyebb lesz szeletelni!

Elkészítési tipp

A palacsintatortához is illenek a magok: meghinthetjük például darabolt mandulával.

A szódabikarbóna és a sütőpor azért kell bele, hogy picit magasabb legyen a palacsinta az átlagosnál.

Ha vége az eperszezonnak, a torta készülhet málnából vagy áfonyából is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

626 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Anyu pont így szereti” Epres palacsintatorta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az epret, majd szárítsuk meg. Daraboljuk fel, majd a felét tegyük félre. A másik felét tegyük fel főni egy lábosban két kanálnyi vízzel. Alacsony lángon főzzük, néha kavargatva, míg lekvárossá nem esik szét. Ha nem elég édes az eper, tehetünk bele 2-3 evőkanál cukrot főzés közben. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd keverjük krémesre a ricottával. Töltsük habzsákba, és tegyük félre.
  2. Készítsük el a tésztát! A tojást, a gluténmentes lisztet, a sütőport, egy csipet sót, a tejet és a szénsavas vizet öntsük össze egy keverőtálban, és botmixerrel keverjük teljesen homogénre.
  3. Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsünk egy kis kanálnyi Vénusz étolajat, majd merjünk rá bő fél merőkanálnyi sűrű tésztát. Pár perc sütést követően óvatosan fordítsuk meg, és pirítsuk le a másik oldalát is. Ismételjük, amíg el nem fogy a tészta! Közben pótoljuk az olajat is!
  4. Készítsük el a tejszínhabot: adjuk hozzá a tejszínhez a cukrot, és verjük kemény habbá. Töltsük ezt is habzsákba. Ezután jöhet a palacsintatorta összeállítása.
  5. A palacsinta rétegek közé nyomjunk apró pöttyöket a tejszínhabból és az eperkrémből, a pöttyök közé pedig helyezzünk a félretett friss, feldarabolt eperből. 5-6 réteg már elég egy szép tortához, a tetejénél figyeljünk, hogy tényleg szép legyen.
  6. Ha elkészültünk, tegyük hűtőbe pár órára tálalás előtt, úgy könnyebb lesz szeletelni!

Elkészítési tipp

A palacsintatortához is illenek a magok: meghinthetjük például darabolt mandulával.

A szódabikarbóna és a sütőpor azért kell bele, hogy picit magasabb legyen a palacsinta az átlagosnál.

Ha vége az eperszezonnak, a torta készülhet málnából vagy áfonyából is.