“Neked megszelídítettem” tikka masala

Autentikusan nem találkoznánk szelíd tikka masalával, de a saját konyhánkban készíthetjük a szánk íze szerint.

Nem kell róla lemondanunk, ha nem bírjuk a csípőset!

Elő- és elkészítési idő

10 + 60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 575 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 2 db csirkemell filé
  • 4 db csirke felsőcomb filé
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk só
  • 1 citrom leve
  • 1 db 2-3 centis gyömbér lereszelve
  • 4 gerezd fokhagyma lereszelve
  • só, bors
  • 3-4 ek Vénusz étolaj
  • 1 dl natúr joghurt

A szószhoz:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 dl tejszín
  • 2 ek Vénusz étolaj

Rizshez:

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 200 g jázmin rizs
  • 3,2 dl víz
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pácoljuk be a csirkehúsokat a főzést megelőző napon: alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel, a sóval és a lereszelt gyömbérrel, fokhagymával. Forgassuk össze a joghurttal és a Vénusz étolajjal, majd facsarjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Másnap szedjük ki a pácból a húst, magát a pácot tegyük félre későbbre! Hevítsünk olajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk a filék mindkét oldalát aranybarnára. Ha kész, szedjük vágódeszkára, és pár perc pihenés után daraboljuk falatnyi kockákra.
  3. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a maradék páclevet is! Öntsük fel a paradicsommal és a tejszínnel, majd közepes lángon, néha átkavarva főzzük 30 percig. Végül tegyük hozzá a feldarabolt csirkéket, és főzzük készre további 20 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Közben készítsük el a rizst: Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a rizst. Amint üvegesedni kezd, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel, fedjük le, és tegyük a legalacsonyabb lángra. 17-18 perc elteltével kész is a finom pergős rizs!
  5. Tálaljuk forrón a tikka masalával és kevés friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Tálaláskor facsarjunk kevés citromot az ételre!

Kicsit oda is kapathatjuk a húst az elősütéskor: ne szenesedjen, de csak jót fog tenni az ízének, ha karamellizálódik.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

891 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Neked megszelídítettem” tikka masala

Hozzávalók

A csirkéhez:

A szószhoz:

Rizshez:

Elkészítés

  1. Pácoljuk be a csirkehúsokat a főzést megelőző napon: alaposan dörzsöljük be a fűszerekkel, a sóval és a lereszelt gyömbérrel, fokhagymával. Forgassuk össze a joghurttal és a Vénusz étolajjal, majd facsarjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe.
  2. Másnap szedjük ki a pácból a húst, magát a pácot tegyük félre későbbre! Hevítsünk olajat nagy teflonserpenyőben, majd pirítsuk a filék mindkét oldalát aranybarnára. Ha kész, szedjük vágódeszkára, és pár perc pihenés után daraboljuk falatnyi kockákra.
  3. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk le az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a maradék páclevet is! Öntsük fel a paradicsommal és a tejszínnel, majd közepes lángon, néha átkavarva főzzük 30 percig. Végül tegyük hozzá a feldarabolt csirkéket, és főzzük készre további 20 perc alatt. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Közben készítsük el a rizst: Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a rizst. Amint üvegesedni kezd, sózzuk, majd öntsük fel a vízzel, fedjük le, és tegyük a legalacsonyabb lángra. 17-18 perc elteltével kész is a finom pergős rizs!
  5. Tálaljuk forrón a tikka masalával és kevés friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Tálaláskor facsarjunk kevés citromot az ételre!

Kicsit oda is kapathatjuk a húst az elősütéskor: ne szenesedjen, de csak jót fog tenni az ízének, ha karamellizálódik.